Bloggrelaterat, Högtider, Min familj

2018, året vi alltid kommer minnas

Jag lovar er att vi kommer att höra om 2018 många år framöver. Vi kommer i olika sammanhang referera till året 2018 inte minst när det kommer till vädret. För vilket år 2018 har varit. Helt otroligt vad detta år har levererat. Vi fick både en solig och varm sommar men även snö på självaste julafton. Tror ni det kommer hända igen?? Nä jag tror detta år blir svårt att klå i framtiden och vi kommer minnas detta år som något speciellt.

Utvärdering av året

Jag brukar ofta summera och göra en utvärdering med nya mål så här i december men i år känner jag inte mig tillräckligt motiverad. Men jag tänkte ändå summera detta år med några höjdpunkter från året. Så får jag se om jag får mer motivation senare.

Året har trots allt bjudit på många höjdpunkter. Det har inte bara varit vädret som har varit ljuvligt utan hela 2018 har haft guldkorn som man kommer att minnas och leva vidare på.

I januari började jag min föräldraledighet med Elin. Vi var hemma tillsammans två dagar i veckan. Jag jobbade totalt 4 timmar i veckan på jobbet och pluggade hemma övrig tid. Det var verkligen en tid av guld och som jag sa till mig själv inför perioden så skulle jag njuta och det gjorde jag verkligen. Jag är så glad att vi fick denna extra tid tillsammans tack vare försäkringskassan ändrade sina regler.

Inte nog med att jag var föräldraledig utan Daniel var även sjukskriven hela vårterminen så även han var hemma med mig och Elin. Kanske inte det mest optimala för hans del men vi fick mycket familjetid och tanka energi tillsammans.

Världens bästa goding

I februari kom vintern på riktigt och vi blev insnöade i lilla Anderslöv. Dock kom det en vecka för sent och missade sportlovet. Men vad gjorde det när skolan var stängd pga snön.

I mars tog jag ett för mig stort beslut och flyttade bloggen från Nouw till egen domän. Jag var trött på allt problem som fanns på nouw men blev samtidigt som att börja om på en ny kula. Bloggen tappade lite status och jag lite intresse. Fast jag kämpade ändå med bloggen fram till augusti men sen när jag började jobba heltid blev det naturligt att bloggen fick mindre plats i vardagen. Där är jag idag. Ingen riktig motivation men ändå skriver jag när jag känner för det.

I april åkte jag och Daniel med ett kompispar till Oslo på kryssning. Vilken mysig tripp det var.. En tripp vi ofta pratar om än idag och minns tillbaka på.

Hela våren har jag skrivit på mitt examensarbete tillsammans med Petra. Vi kämpade hårt och nådde till slut vårt mål. Vi kunde gå upp och försvara vår uppsats ”Pedagogers uppfattning om flerspråkiga elever med hörselnedsättning”. Vi blev godkända och fick där med vår examen som speciallärare. Den känslan efter 3 års kämpande!!

Cross your fingers for my success

I maj var även månaden som min mormor fyllde 90 år.. Denna krutkvinnan är något extra vill jag lova.

Tre generationer

Vår altan blev äntligen färdig och vi kunde njuta av många ljuvliga dagar och kvällar på detta trädäck. Inte minst när vi hade våra #frimax träffar. För ni kommer väl ihåg alla gånger vi skålat och räknat ner till vår Kroatienresa med bästa familjen Friberg?

Bubbel med dippan är ett måste
Tjejligan..
Trädäcket som jag blev så nöjd med!

Juni var månaden som Elin fyllde fyra år.. Det var även månaden Isabell slutade förskoleklassen för att sen till hösten börja skolan på riktigt. Jag tog min speciallärarexamen och sommarlovet kunde ta fart.. Sommarvädret hade vi redan fått njuta av under hela maj och lagom till midsommar gjorde vädret en dipp och blev något kallare för att dagarna efter bli varmt igen.

Midsommar med tillhörande lekar är ju ett måste.

Lekar till midsommar måste man ju ha för att kallas riktig midsommar. Vi firar alltid med Linus och Hanne vilket har blivit en mysig tradition..

Strax efter midsommar började vår resa mot sydligare breddgrader och vår väg mot Kroatien. En härlig semester som tog sin start i Berlin för att sen mellanlanda i Österrike för att möta upp familjen Friberg nere i Kroatien.

På Berlinmuren
Bästisar möts upp efter lång väntan och längtan..
Vårt hus i Kroatien

Under vår resa fick Måns och Helena en överraskning som gjorde att drinkarna fick bli alkoholfria för Helena resten av semestern men snart är februari här och då ska vi skåla i bubbel igen.. Vi längtar nog båda två efter första glaset tillsammans. 😉 Tänk att de ska bli fem i familjen snart.

En resa vi alltid kommer att minnas.

Juli och augusti fortsatte med varma sköna dagar med mycket sol och bad hemma i Sverige. Vi besökte Bakken som vi brukar med Mårten och Maria.

I augusti började Isabell första klass!!! Elin började på ny förskola… Jag började jobba heltid och jag tror Daniel var uppe i 75% då.. Detta skulle även kombineras med barnens aktiviteter våra träningar och allt annat måsten som finns i vardagen som städ och tvätt. Det var en omställning vill jag lova. Hösten har varit en prövning men vi tog oss igenom hela hösten.

Isabell börjar ettan

I september fyllde vår stora flicka 7 år. Det firade hon med att ta hål i öronen. En stor dag för henne.

Hål i öronen som present på 7 års dagen.
Halloweenfest som födelsedagsfest för Sara och Olivia

Halloween på Liseberg hann vi också med under höstlovet.

Halloween på Liseberg
Isabell sjöng på Ystad Teater

Till slut kom även tomten och hälsade på oss igen.

Traditionella julkortet

Jag har säkert glömt massor men säga vad man vill men 2018 har så många guldkorn att det omöjligt går att få plats med allt i ett inlägg. Det blir svårt för 2019 att toppa detta.. Tror ni det ens är möjligt??

1 reaktion på ”2018, året vi alltid kommer minnas

  1. Så fint att få ta del av ditt liv i text och bild under 2018 :D. Blir lite extra peppad där när man läser om ditt x-jobb känns så långt borta för mig, och ändå är det nu ett år kvar tills man ska börja med blod, svett och tårar igen. Jag grät som bara den under x-jobbet till lärare, men valde ett ämne som det inte fanns någon forskning kring. Denna gång ska jag skriva med en av mina studiekamrater och jag tror att det blir bra :D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.