Lekar till påsken

8 roliga lekar till påsken

Brukar ni leka på påskfesten?? Det brukar vi!! Jag tänkte här ge några tips på roliga lekar till påsken..

Lekar till påsken
Roliga lekar till påsken

Den traditionella Picka ägg leken..

Alla har varsitt kokt ägg.. Två och två pickar äggen mot varandra.. botten mot botten och toppen mot toppen. Den som lyckas hålla ägget helt får möta nästa och den som sist har ett helt ägg har vunnit..

Rulla ägg leken

Alla har ett rått ägg. Det gäller att Rulla/kasta det så långt som möjligt men det måste vara helt.. Ett krossat ägg är diskat.. Här är den fördel om det finns en kulle eller mindre backe att använda.

Blåsa fjäder

Alla får en påskfjäder och placerar antingen på ett bord eller golvet beroende på deltagarnas hälsa. 😉 Det kan vara extra utmanande på ett bord.. Åker fjädern ner i golvet är deltagaren diskad. Det gäller att blåsa fjädern från start till mål. Först i mål vinner.

Kast med litet ägg

Till denna lek rekommenderas oömma kläder eller alternativt sopsäck som skydd. Leken går ut på att två och två kastar ett rått ägg mellan sig. För varje kast ökas avståndet mellan paret. Det par som klarar hålla ägget helt längst vinner. Alternativt får den som klarar hålla ägget helt möta en annan vinnare för att till slut kora en slutlig vinnare.

Ägg på sked

Gruppera gänget i två lag. Möt ut en bana som man ska springa. Från start till mål ska man så fort som möjligt ta sig med en sked i munnen eller i handen beroende på svårighetsgrad. På skeden ska det ligga ett rått ägg.. Det lag som först har fått hem hela laget och med flest ägg hela vinner.

Påskkärringstafett

Gruppera gänget i lagom stora grupper. Här gäller det att klä ut sig som en påskkärring med tillbehör och sedan löpa en utsatt runda. Snabba sig tillbaka till laget och nästa man får klä på sig kläderna och springa samma runda. Det lag som hinner först vinner. Kläderna ska vara ordentligt på och snyggt knutna. Inget slarv här inte!

Ägg Boule

Måla varsitt kokt ägg. Ha ett omålat ägg. En kastar iväg det vita ägget. Det gäller sen för övriga att kasta sina ägg så nära det vita ägget som möjligt. Närmast vinner. Det spelar ingen roll om du träffar och sen rullar iväg. Det är närmast som vinner. Vinnaren får sen kasta ut det vita ägget. Spelet pågår tills äggen gått sönder.

Glöm inte att måla äggen i påsk

Paketleken med påskägg

Vem känner inte till paketleken som är så vanlig under julafton? Tänk er samma regler fast som påskägg. Alla köper något för en bestämd summa. Tejpa ihop ägget och lägg alla samlade på ett bord. Vill man kan man även hör göra att man har två ägg, ett med riktig värde och ett med bara ploj i. Reglerna följer julklappsspelet,  Slå en tärning få 1 eller 6 för att ta ett ägg.  När alla ägg är slut sätts tiden efter antal deltagare. Sen gäller 1 ta från nån och ge till nån annan. 6 får man ta till sig själv. Är det så att man bara har ett ägg per person som byter man ägg.

 

3 reaktioner på ”8 roliga lekar till påsken

  1. Att måla ägg var alltid det roligaste med påsken när jag fortfarande firade den ? (Jag har inte firat påsk sedan början av mellanstadiet!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *