Aktiviteter, Resor

Ästad vingård och spa

Igår drog jag och Daniel ut på äventyr tillsammans.. Bara vi två ett dygn på Ästad vingård och spa.

Längtan är en del av målet.

Vi började vår resa i Ängelholm med ett stopp på Hymer husbilar och drömde oss bort.. Vi hittade faktiskt bilen med stort ”Denna ska vi ha”!! Men även om vi hittade rätt så är vi båda överens om att det inte är rätt tid just nu.. Sparandet och längtande är en del av glädjen tycker vi. Vi vill inte skuldsätta oss för mycket utan vill gärna casha så mycket vi kan. Därav råsparar vi massor tillsammans via appen Dreams.

Ästad vingård och spa

Vi körde vidare mot Halland och Tvååker. Väl framme började vi vår vistelse med en övermäktig god brunch på restaurangen Logen.

Kvarnbäcksgården Superior

Sen gick vi och checkade in i vårt högteknologiska rum i naturligt stuk. Vilket rum vi fick.. Rummet har allt och lite till. Det fanns flera paneler där vi styr rummet exempelvis musik i sovrum eller badrum. Lampor och gardiner och så mycket mer.

Badrummet var inrett i sten och duschen var en kombinerad dusch med ångbastu. Sådan skulle man haft hemma.

Ångbastu i kvarngården Ästad

Vi skålade in vår vistelse innan vi tog på oss badrockarna och gick ner till spaavdelningen. Där fanns flera olika varma källor, tunnor, ångbastu, torrbastu, undervattenbastu och kallbad. Jag tog mig faktiskt ett dopp i ena sjön. 6 grader höll vattnet. Burr men så skönt på samma gång..

Efter total avkoppling fortsatte vi bastandet på rummet där jag passade på att ge mitt hår en rejäl näringskick med Hair Jazz.

Hair Jazz Schampoo

Avsmakningsmeny 8 rätter på Äng

Redo för kvällen begav vi oss till restaurang Äng där vi skulle avnjuta en avsmakningsmeny med 8 rätter.

Det var endast tre andra par där och vi. Så det var riktigt mysigt. Det var ett par som vi lustigt nog följt under hela spabesöket. Vi tog bastuna i samma ordning så vi stötte på varandra flera gånger och gubben var en sådan översocial typ.. ? Men det var mer en parentes..

Maten var speciell med god. Jag blev dock mätt redan efter fjärde rätten så Daniel som mest hade roligt åt serveringen fick äta lite av min mat med..

Avsmakningsmeny från Äng

Det vi blev lite besvikna på var att de inte serverade vin från egen vingård. Det är ju lite det vi var intresserade av. Tydligen ska de också ha vitt vin från Solarias. Hällåkra vingård har och Solaris druvan och deras vita är en riktig höjdare.. Men Ästad har inte funnits lika länge och inte hunnit skörda mer än en gång 2014 och det var ingen bra skörd. Sommaren 2018 var desto bättre så nu hoppas de på ökad produktion. Ästad planterade sin första vinraka 2011 sen tar det 3 skörder innan de kan göra vin på druvorna.

Trots att maten serverades på löpande band så sprang tiden och vips så hade vi ätit i 2,5 h. Kändes som 30 minuter.. ? Måste ha varit det trevliga sällskapet av min man. ?

Efter en god natts sömn vaknade vi utvilade och redo för en ny dag. Planen är ett besök i Ullared när vi ändå är i området. Men vi tar dagen som den kommer.

2 reaktioner på ”Ästad vingård och spa

  1. Så mysigt ni verkar haft det. Man behöver komma iväg ibland för att hitta energin tillsammans igen, och för att kunna prata obehindrat. Lyxigt med spa och även en ångdusch på rummet ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.