Min familj, Recept, Recept: Förrätt, Vardagen

AW med de bästa

Sista fredagen i månaden betyder afterwork för oss.. Igår var inget undantag utan vi hade besök av familjen Friberg. Tanken med våra träffar är att koppla av tillsammans efter en intensiv vecka. Äta måste man ändå göra så varför inte göra det tillsammans.. Självklart är det aldrig fel med ett glas eller två bubbel också..

Igår var det vår tur att bjuda. Eftersom vi jobbade innan på dagen så tänkte jag bjuda på något smidigt men ändå lättsam mat. Till tilltugg/förrätt bjöd jag på Västerbottenrutor med röd kaviar. Den går alltid hem vid bjudningar. Enkelt att göra och så gott. Den är dock ganska mäktig så det är bra att ha en liten lättare huvudrätt efter.

Västerbottenrutor med gott bubbel
Västerbottenrutor med Löjrom

Till huvudrätt gjorde jag en nudelsallad som min mamma bjöd oss på när vi var hos dem i vintras. Mamma bjöd den då som en förrätt men jag tyckte det var mer som huvudrätt.. Oavsett så är den jättegod och man blir lagom mätt. Jag dubblade receptet till fyra personer som huvudrätt. Det var ganska lagom.

Nudelsallad med räkor och mango
Nudelsallad med räkor och mango

Recept till 4 personer:
200 g tunna risnudlar
ca 150 g skalade räkor (jag hade 1,5 kg räkor med skal)
2 mango
200 g vitkål
2 salladslökar
2 röda chili
2 dl Cashewnötter
1 kruka koriander
japansk soja till servering

Dressing:
2 lime, finrivet skal och saft
4 msk honung
4 msk fisksås
2 msk finriven ingefära

GÖR SÅ HÄR:

1 Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skala räkor eller låt räkorna rinna av om de legat i lake.

2 Blanda ihop ingredienser till dressingen. Tärna mangon och strimla kol, lök och chili. För mer hette behåll kärnorna i chilin.

3 Vänd ihop nudlarna med kål, lök, chili och dressingen. Vänd varsamt i mangon. Servera på ett stort fat eller fördela i tallrikar. Toppa med räkor, nötter och koriander. Servera med soja.

2 reaktioner på ”AW med de bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.