Vardagen

Bruna fläcken skapade oro i onödan

En gång var vi i Trelleborg två gånger. Ja så blev det faktiskt idag. Vi började dagen med att köra till Trelleborg för att besöka tandläkaren. Isabell fick en tid då jag i söndags upptäckte att hon hade en brun fläck på sin ena tand. Både jag och Daniel försökte borsta och skrapa rent tanden men nä det var ett hål. Jag ringde tandläkaren som bokade in oss på första lediga tiden, idag. Det var ändå dags för hennes årliga kontroll så de kombinerade båda besöken.

Orolig tjej med magont

Isabell är en ganska mjuk tjej på insidan och som lätt blir orolig och får magont när hon funderar på saker som bryter det vanliga. Hon tar det ganska hårt fast det kanske inte verkar så utåt eftersom hon är en tuffing men vi som känner henne vet hennes signaler.

När hon fick veta om hålet började hennes oro och hon ville absolut inte till tandläkaren. Hon till och med så att hon inte skulle öppna munnen väl på plats. Vi försökte lugna henne genom att säga att alla kan få hål även om man sköter sina tänder. Isabell är väldigt duktig på att borsta både morgon och kväll. Har vi varit borta och kommer hem sent så borstar hon alltid tänderna innan hon lägger sig. Men ja alla kan få hål..

I morse var hon så orolig att hon inte kunde äta frukost och hade riktig magknip. Men vi åkte till tandläkaren och fick komma in i rummet. En jättebra tandsköterska förklarade förloppet för Isabell, som samarbetade väl. Hon såg hålet direkt och sa att vi skulle ta lite bilder men rätt som det var så pillade hon ut det bruna som visade sig vara något som fastnat i tanden. ? Det var alltså inget hål utan allt såg jättebra ut. Hon hade oroat sig helt i onödan.. Isabell lurade både oss och tandsköterskan..

Vi körde sen hem igen för att invänta klockan och för att hämta upp kompisen Alicia och farmor. Sen körde vi åter igen mot Trelleborg. Denna gång styrde vi mot Trelleborgs museum. Där var det påskvandring och påskpyssel.

På en vägg fick man rita vad man ville. Det var märkligt tyckte tjejerna. ?

Sen gick vi en runda runt museet för att hitta ägg och en påskkärring. Vi hittade lite olika många ägg.. Jag såg 35 vilket var flest. Marianne hittade påskkärringen och då fick man en liten gåva. Det var dock riktigt svårt!!

En liten tur på stan och McDonalds så var vi nöjda med vår dag. Nu förbereder tjejerna för sleepover och jag ska bege mig mot gymmet.

Påsklov är rätt bra ändå. ?

2 reaktioner på ”Bruna fläcken skapade oro i onödan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *