Sponsrat

De visste inte om min allergi!!!

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Apotek365.

När jag var ca 1,5 år var jag iväg med min familj på stranden och njöt av en skön sommardag. En varm dag bjuder ju in till att äta glass. Min storasyster som då var 4,5 fick såklart en egen glass. En pistageglass!! Jag som då var så liten fick igen egen utan endast smaka på min systers. Tur var kanske det.. För vad tror ni hände? Jo jag fick min första anafylaktiska allergichock. Det satte sig på luftvägarna och jag svullnade upp! Tänk er maktlösheten man känner när man befinner sig ute på en strand och då långt innan mobiltelefonens tid!!! Hade jag varit i mina föräldrar skor idag hade jag nog fått panik och inte kunnat tänka klart..

Men mina föräldrar såg till att vi kom till sjukhuset i ilfart. Min mamma var ju sjuksköterska så hon hade ganska bra koll även om det alltid är värre när det handlar om ens egen barn eller nära anhörig. Vi blev väl mottagna på sjukhuset och blev inlagda för observation.

Mina föräldrar hade ingen aning om att jag var allergisk då jag inte visat några symptom tidigare. Även läkarna tvivlade på att jag var allergisk mot något då jag var så ung. Men detta var bara början.. Allt eftersom jag växte upp så uppdagades mer och mer som jag inte kunde äta. Jag hade en lång lista med förbjuden mat. Jag kunde inte äta något rött och inget med färgämnen.. Jag kommer ihåg att det enda godiset jag kunde äta var ni vet sockerbitar i skum.. WOW vilken smaksensation.. haha.. Självklart var alla former av nötter uteslutet..

Jag har fortfarande min allergi kvar men den är mycket mer kontrollerad och inte alls lite omfattande som när jag var ung. Mina främsta allergier idag är alla typer av nötter och mandel samt havregryn. Alltså en stor skillnad mot när jag var liten. Nötter kan jag lätt undvika. Havregryn är inte lika lätt då allt som är nyttigt innehåller havre. 😉

En annan sak är hotell.. Man längtar efter att sova i en hotellsäng då lakanen oftast är så sköna.. Jo det kan jag hålla med om men efteråt har jag alltid utslag då jag inte tål tvättmedlet. Jag är jättekänslig för annat tvättmedel än vårt egna. Via är det som gäller i detta hus.

När vi fick barn hade vi en lång diskussion hur vi skulle göra med våra barn och introducera nötter. Nu finns det ju även riktlinjer på att man inte ska ge barn under 3 år jordnötter då det kan fastna i halsen. Jag var ganska nojig med Isabell. Ska vi ge eller inte?? Vi hade många samtal på BVC om detta då jag var så osäker. Daniel tyckte dock att det var bättre att hon åt det när vi var med och dessutom beredda och har extra koll på henne. Vilket var sant. Jag önskade dock att det skulle finnas ett enkelt test för att kolla om hon hade någon allergi. Då visste jag inte att det finns allergitester som man kan göra hemma. Hade jag vetat det då hade jag självklart testat henne för jordnötter när hon var liten. Det är ju en allergi man inte gärna vill upptäcka för sent.

Apotek365 har flera olika självtester som man kan testa sin allergi med, kattallergi , mjölkallergi, äggallergi, mfl.

Just nu kan jag även erbjuda er en rabattkod som ger er 15% på ert köp. Använd koden TEST15 i kassan. Den gäller till den 31/8.

0 reaktioner på ”De visste inte om min allergi!!!

  1. Fy sjutton har själv varit med om en så stor allergisk reaktion, & den paniken… Tur det gick bra för dig <3
    Vad bra att man kan testa sig själv, det är verkligen jättebra för det är inte alltid att doktorn gör så man får testa sig eller sitt barn och då är det bra att självtesterna finns.

  2. Ja du ser man ska inte vara för kaksig, det kan komma både det ena och andra man kan vara allergisk emot, skönt att ditt lagt sig nu så du inte behöver utesluta för mycket. Bra allergitest, bra att du tipsar om det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *