Resor, Vardagen

Disney world Magic kingdom


Vilken dag vi hade på Disney World igår.. Bara resan dit var en upplevelse i sig.. När vi parkerade bilen fick vi hoppa på ett tåg som tog oss mot ingången. Tågresan tog exakt 6 sekunder.. ? Sen fick vi gå igenom en säkerhetskontroll där väskor kollades och vi scannade.. Men inte var vi framme bara för det.. Nä sen fick vi åka båt över till andra sidan innan vi kunde entra parken..


Det tog ca 1h att ta oss från parkeringen till ingången.. Galet egentligen.. Ska också säga att vi parkerade på parkeringen närmast parken då det var långt ifrån högsäsong.. Vågar inte ens tänka hur det är här under högsäsongen.. Isabell fick träffa Snövit men blev lite blyg väl på plats.. Elin tycker inte alls om figurer som klär ut sig så hon var inte alls intresserad av att hälsa på prinsessorna..

Inga skyltar utan hitta i blindo

Något vi reagerade på var att det var så otroligt dåligt skyltat.. Det var svårt att veta om det var en karusell och vilken typ av karusell eller om det var att träffa en disneykaraktär eller matställe eller butik. Låter kanske märkligt men ja det var faktiskt så.

Det var väldigt långa köer så många  karuseller kunde vi inte ens åka pga tiden.. 2 timmar i kö nej tack. Vi hade dock fastpass och kunde boka tre karuseller. Men även de var bokade de flesta av dem..

Isabell som gillar fart och fläkt blev besviken på att karusellerna var så ”mesiga” men vi fick helt enkelt inse att karusellerna här handlar mer om upplevelser och intryck..
Den bästa var nog Musses orkester som var en 3D resa genom några disneykaraktärer.. Så fint gjord..


Åter igen inget för Elin då hon inte gillar 3D men hon tittar utan glasögon så är hon nöjd.. Skrutten..

Flygande mattorna tyckte hon dock om.. Värre för mormor dock..?


Klockan 14 var det dags för paraden.. Vi var där i god tid för att få en bra plats men hua mig va varmt.. Gassande sol så vi fick hälla vatten i oss och över oss.. Så varmt..

Trots att vi hade en underbar dag så kan vi verkligen inte rekommendera parken till någon.. Jättedyrt att gå in.. 5000 kr för vår familj 250kr för att parkera bilen.. Superdyrt att köpa mat, dricka, glass.. För att inte tala om disneyprylar. Jag lovade Isabell ett par Mimmiöron men ett sådant diadem kostade 300 kr. Inte värt det.. Till och med Isabell tyckte det var för dyrt..  Allt kostade übermycket..

Sen de enorma köerna.. Vem står 2h i kö till en karusell?? Inte vi iaf..

Tack jag vet Bakken eller Liseberg.. Sen visste det är helt olika typer av parker men nä aldrig igen..

40 år att fira

Efter parken var vi helt slut i fötterna.. Det blev ju några steg trots allt. Vi hade ju även en 40åring att fira då Daniel hade födelsedag igår.. Vi valde att äta på Texas Longhorn.. Vilken mat.. mums!! Elin uttryckte till och med ”Mamma, jag älskar denna kycklingen”.  En god och trevlig stund på en restaurang då vi känt att det blivit lite väl mycket snabbmat..
Vi hade lovat barnen ett dopp i poolen när vi kom hem. Trots att de somnade i bilen hem och att det var mörkt ute tog de sig ett dopp och badade en bra stund.. Skönt att svalka sig ordentligt..
Nu ska vi snart stiga upp och se vad vår sista dag i Orlando kan erbjuda.. ?

1 reaktion på ”Disney world Magic kingdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.