Elin, Teckenspråk, Videor

Elin är en modern Emil – Busig på teckenspråk

Ni vet på teckenspråk så använder man persontecken istället för att bokstavera namnet. Jag till exempel har samma tecken som choklad.. Märkligt va.. Inte riktigt.. ;P Har jag förresten berättat hur jag fick mitt persontecken??

När jag läste till lärare jobbade jag samtidigt på ett elevhem som är kopplat till skolan som jag jobbar på idag. Det var barn som bodde en vecka på skolan för att lära sig tsp. Jag var deras kvälls och nattpersonal. De barnen insåg ganska snabbt att Oboy var en favorit hos mig. Så de gav mig tecknet CHOKLAD som mitt persontecken. Sen dess har det varit jag.. Det är nu 10 år sedan jag fick det.. Oj vad tiden springer..

Daniel har ganska tråkigt men han har bokstaven D.. Ibland väljer man inte själv utan det bara blir.. Ett tag hade han ett tecken som symboliserade hans kranbil men jag var inte alls förtjust i det så jag slopade det och det blev D istället. Vad han själv tycker spelar ju egentligen inte roll eftersom det främst är jag som använder det.

Isabell har ett tecken som symboliserar hennes stora ögon.. När hon var liten (ja fortfarande än idag) var det alltid hennes ögon som man kommenterade först. ”Oj vilka stora ögon hon har”, ”Så fina stora ögon”, ”De ögonen..” Ja ni förstår. Det blev därför naturligt med ett tecken som visar stora ögon. Det är även samma tecken som VAKEN.

Elin… Ja denna lilla busungen.. Hon har egentligen fått sitt persontecken först för nån månad sedan.. När hon var riktigt liten älskade hon allt med el och teknik. Så jag hade ett tecken på prov.. Samma som EL.. Lite komiskt med tanke på ELin men nja det fastnade liksom inte.. Det kändes inte naturligt. Så jag gick tillbaka till att bokstavera namnet.. MEN så fick jag en uppenbarelse. Denna flicka har ju en jättestark egenskap.. Hon är ju BUSIG!!!!! Vi brukar ju skoja och säga att hon är Emils tvillingsyster.. Busig och Emil är ju samma tecken.. Ja men såklart att Elin ska ha tecknet BUSIG som persontecken..

Alltså denna unge!!! Hon gör mer hyss än någon annan.. Man måste ständigt ha henne under uppsikt. Är det tyst så vet man att något som inte får hända sker i rummet intill..

I morse lekte hon fint i lekrummet och jag dukade undan frukosten.. När jag kommer in i lekrummet ser jag en glad tjej som är nöjd med dagens makeup.. Hennes mamma var inte lika nöjd!!!

Hon är verkligen Emils tvillingsyster i nutid..

En nöjd tjej!!!

Här kan ni se familjens olika persontecken..

Har du något persontecken?? Vilket persontecken hade du tyckt passat dig?

5 reaktioner på ”Elin är en modern Emil – Busig på teckenspråk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *