Elin, Jobbrelaterat

Elin och vännerna

I veckor har Elin längtat och väntat på att någon ska dra lotten med hennes namn på förskolan.. Idag var Elin tillbaka på förskolan efter några sjukdagar här hemma. Å vet ni vad.. Idag blev det hennes tur!!!!!

Igelkotten och kaninen fick följa med hem idag och ska bo hos oss i en vecka..

Ni kan tro Elin är glad.. De har följt med henne hela kvällen och nu är de nattade vid hennes sida..

Visst ser Elin trött ut… ???

Det roliga är att jag just nu har en liknande uppgift med mina elever på jobbet.. (Nä jag har inte fått idén från förskolan för jag har gjort denna uppgift i många klasser tidigare) men nu blev det så att vi kör samma uppgift samtidigt.. Ett bra sätt att engagera familjen..

Mina elever har fått hem vårt lamm som bor i klassrummet.. Lyckan är total trots att de är 7 år gamla.. ??.. De får ta bilder tillsammans med lammet vad de hittar på och sen återberätta i klassrummet. De har även som uppgift att intervjua en förälder om deras yrke. Yrket jobbar vi vidare med i klassrummet. Vi beskriver yrket och arbetsuppgifterna och skriver faktatext. Så parallellt med hembesöket jobbar vi med yrken i vår närhet..

Nu ska jag hoppa in i duschen efter ett svettigt pass på gymmet..

29 reaktioner på ”Elin och vännerna

    1. Hon blev jätteglad.. Ja jag såg gruppen.. Jag gick med men har inte tiden att lägga ner varje dag.. Dock länkat idag.. =)

  1. Åh vilken otroligt gullig ide att dom får göra sådär och man verkligen ser lyckan i hennes ögon att det äntligen var hennes tur. Haha hon såg riktigt trött ut, eller inte 🙂

  2. När min dotter gick på förskolan så fick alla ha med ett Troll hem över natten 🙂 Samma förskola som lillan nu går på, men vet inte om dem kör med samma Troll nu.

  3. Haha, kommer ihåg när sonen tog hem en nalle för första gången. Det var som en riktigt tillökning i familjen ?

  4. Så roligt och mysigt. Jag är lärare och när jag jobbade i förskolan hade vi en uggla som fick följa med ett barn i veckan hem så tog den bilder och vi gjorde en reseäventyr bok till Ugglan. Det var uppskattat av både barnen och föräldrarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *