Lekar till festen

Femkamp med lekar till festen

När man har fest så måste man ju leka, eller hur?! Det brukar falla på min lott att fixa lekar till festen.. Senast vi hade släktträff ordnade jag och min kusin en femkamp. Eftersom midsommar närmar sig med stora steg, även om man inte kan tro det när man tittar ut, så tänkte jag att det vore kul att dela med mig av våra lekar som vi hade..

Låt oss börja..

1 Första leken är fotbollskrocket som går ut på samma regler som vanligt krocket. Dela in alla i lag och alla turas om att sparka. En spark sen byte. Först tillbaka och sen nockat övriga bollar vinner.

2 Nästa kamp är att fånga klädnypor. Sätt upp en tvättlina och fyll den med klädnypor i olika färger. Varje lag tilldelas en färg. Det gäller att plocka flest nypor med en hand och ta sig tillbaka till laget. Tappar man en klädnypa måste man släppa alla nypor. Råkar man ta fel färg blir även de nyporna diskade. Det lag med flest nypor snabbast vinner.

3 Nästa kamp kan varieras lite beroende på vilken utmaning man vill ha.. Antingen vanliga bollhavsbollar i olika färger eller vattenballonger.  ? En i lager ställer sig med hinken på huvudet.  Laget ska sen kasta sina bollar och försöka hamna i hinken. Självklart får hinkhållaren möta upp bollarna. Det lag som får i flest bollar vinner. Kan bli ganska roligt (och blött) med vattenballonger.

4 Blindbock är alltid roligt men denna gång ska du även förflytta dig. Bestäm en plats/målpunkt, vi använde tvättlinan. Det gäller att gå med förbundna ögon och komma närmast utan att röra vid. Rör man vid är man diskad. Närmast vinner helt enkelt.

5 Sista kampen är det traditionell dart som gäller. Kasta pil och få högst poäng. Här kan ställningen ändras snabbt eftersom poängen kan skilja mycket vilket ger det hela en rolig tvist. Det är inte över för än det är slut.

Detta var några lekar till en femkamp men spana in min kategori med lekar till festen så lovar jag att du hittar fler roliga lekar till midsommar, eller till festen både för vuxna och för barn.

#lekartillfesten #lekartillmidsommar #femkamp #lekar

 

12 reaktioner på ”Femkamp med lekar till festen

  1. Åh, så himla många roliga lekar, jag älskar verkligen sådana här aktiviteter. Mycket Mycket bra inlägg! Tycker att du är väldigt duktig på att skriva matnyttiga blogginlägg ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *