Bloggrelaterat

Följarsiffrorna rasar..

Ikväll tog jag ett beslut som jag länge funderat på.. Jag var för ett tag sedan med i ett följartåg på Instagram. Det gav verkligen ett enormt utslag och jag fick ett stort antal nya följare. Det var verkligen roligt.. Men det är bara om man ser till siffran följare.. Det var ju inte så att mina inlägg blev mer gillade jämfört med innan.. Kanske nån mer gilla än tidigare men ytterst liten skillnad..

I detta följetåg åtog jag mig att följa de konto som började följa mig tillbaka. Det medförde att jag tvingades följa konton som jag inte alls var intresserade av att följa och som bara tar upp plats i mitt flöde. Okej jag ska inte förkasta alla konto då det faktiskt fanns många guldkorn som jag hittat tack vare tåget.. Men flertalet var opersonliga konton som jag inte känner uppfyller mina förväntningar.. Jag känner att jag missar de inlägg jag faktiskt vill se och jag upplever att instagram har blivit mycket tråkigare. Samtidigt känner jag att jag fokuserat mer på följarantalet och vem som följer/avföljer mig istället för att glädjas åt de få som faktiskt genuint följer mig och är aktiva på mitt konto..

För visst är det roligare med få aktiva än massa fönstertittare.. Ikväll tog jag ett beslut och raderade alla (nästan alla) konton som jag känner inte ger mig något och som jag inte har något utbyte av att följa.. Det har gjort att min följarskara har raserat ordentligt ikväll. Men det är helt fine med mig då jag hellre har få följare som faktiskt vill följa mig.. Jag vill satsa på kvalitet istället för kvantitet

Är det så att du vill spana in min instagram så heter jag Maxarna även på instagram. =) Det skadar ju inte att få göra lite reklam för mitt konto nu när spiralen går neråt.. 😉

Hur känner du kring dessa följetåg som kör hit och dit stup i kvarten??

30 reaktioner på ”Följarsiffrorna rasar..

 1. Följde något följartåg, men som du säger… hellre aktiva följare. Har gjort precis som du, rensat ordentligt, man vill ju helst se/läsa det som intresserar en.?

 2. Jag har aldrig riktigt fattat vad det betyder med följartåg kanske för att jag aldrig känt mig sugen att prova på.
  Instagram har jag men är en väldigt dålig användare, jag går in o kollar på vänner, gillar det dom lägger upp, men själv lägger jag nästan aldrig upp ngt där.
  Jag har facebook och bloggen, det är lagom för mig.

 3. Håller med fullt ut! Jag var också med på ett följartåg här på Nouw och ett på Instagram, men gör inte om det. Kändes inte bra trots att jag faktiskt hittade nya intressanta konton, men det kan jag göra ändå utan följartåg känner jag. Det är ju inte följare man vill ha egentligen utan intresserade läsare.

 4. Det går ut på att man följer den som åker i tåget och denne sen följer tillbaka. Alltså inte för att man gillar kontot utan för att man vill ha högre följatantal. Kvantitet helt enkelt.. Man behöver inte ha alla konton utan satsa på det man känner man orkar..

 5. Alltså det är rätt kul på de där följartågen. Sist stod det i reglerna Man skulle följa alla 20 st för de sen efter skulle följa en tillbaka. Resulterade i 5 började följa mig och två dagar efter tog de bort mig. Hade ju följt reglerna men njeeeee va sista gången jag är med i följar tåg. Har även här på nouw varit man följer dessa som är i följartåget. De döljer tillbaka och typ mer än hälften slutar röka en några dagar efter

 6. Har varit med i två stycken. Båda för att jag har problemet att jag inte kan säga nej när folk frågar saker. Känner väl också lite så här att det är så många som ändå tar bort en, fått fler likes på bilderna dock. Men det jag undrar över är mer det här att det blir ganska många som får samarbeten och sånt. Är det dock inte lite missvisande? När flertalet endast följer för att man bytt med varandra? Egentligen kanske inte kontona är så intressanta då? Vet inte jag velar fortfarande i vad jag tycker kring saken. Tror dock det här likt pokemonfebern förra året snart lägger sig ?

 7. Jo sant men samtidigt så borde företagen se den stora vinsten i aktiva följare där det finns en relation mellan kontoinnehavaren och läsarna. För % blir det större om du var 10 likes på 100 följare än 10 likes på 20 följare. Det borde slå mer.

 8. Jag har inte varit med i något följartåg just av den anledningen. Jag brukar alltid kika in på konton jag redan följer och se vilka dem följer för att då inspo. Ofta följer ju dem liknande konton ?

 9. Var också med i några. Idag ångrar jag mig stort, jag säger som du att visst hitta man en några guldkorn men sen var mycket sånt jag inte alls såg intressanta. Jag tyckte dock att det var kul att hitta så många olika, och liksom få ge en like till någon jag i vanliga fall aldrig hittat men ja, sen blev det de där att kontona man ville se drunknade bland en massa konton jag inte hade en aning om vad det var. Jag har börjat rensa lite, ser ju att folk rensar mig också och det har jag inget emot. Dock rensar jag bort konton som inte uppdaterats så mycket och ärligt talat, jag vet inte om det är dom ifrån tåg eller folk jag följde innan tågen haha. Men det märks hur folk har blivit besatta av följare, följapparna för det tar en sekund så kan man se att den man tog bort tagit bort mig. Jag har tacket nej till så många tåg , tack och lov. Hellre att ett mindre antal personer går ihop och kör lite s4s eller något sånt där.

 10. Ja det är egentligen den bästa strategien.. Kolla likasinnade och hitta guldkorn.. Men tror måga är med i tågen för att få egna följare inte så mycket för att hitta konto att följa.

 11. Ja jag blev lite besatt själv av alla som avföljde av den anledningen att jag ville de skulle avfölja så att jag kunde avfölja dem tillbaka.. Så nu fick jag rensat ordentligt och det känns jätteskönt för nu är mitt flöde åter inspirerande och jag ser mina vänners inlägg igen.

 12. Jag gillar tågen. Av den anledningen att jag har möjlighet att hitta dem där guldkornen jag letar efter. Jag följer alla som följer mig, kikar in och om jag efter ett tag märker att det är konton som inte faller mig i smaken så avföljer jag. Men då har jag gett dem en chans. En del är med i tågen, får oss att följa dem och direkt avföljer dem. Dessa personer tror jag bara är ute efter att öka följarantalet och inte bryr sig om något annat. Jag upptäckte som du säger att de jag verklligen ville följa försvann i flödet så ag skapade ett till konto som är mer privat, där jag verkligen sållar på dem jag vill följa/som får följa mig. På min öppna får vem som helst följa mig, men som sagt, märker jag efter ett tag att jag inte gillar kontot så avföljer jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *