Elin, Sjukstuga, Vardagen

Föräldraledigt eller vab?

Godmorgon.. För många är det vardag idag och inte har en tanke på att det är höstlov eller läslov som det numera kallas.. Men här hemma tänker vi minsann på ledigheten.. Vi är lediga hela familjen..
Jag har lov pga min ferietjänst och Daniel pga föräldraledigt..

Men så slog tanken oss eftersom Elin är sjuk så borde det ju bli vab för Daniels del.. På samma sätt om du är sjuk på din semester så får du sjuka dig. Men om jag förstår försäkringskassan rätt så kan man bara vabba om barnet ligger på sjukhus 🤔 istället för föräldraledigt. Men om vi inte redan hade anmält till FK hade vi ju valt vab. Vad är egentligen skillnaden??

Nån som har koll på Försäkringskassans regler?? 

3 reaktioner på ”Föräldraledigt eller vab?

  1. Ja det har du faktiskt rätt i.. Det går ju inte eftersom jag är ledig. Fast jag har 50% studier så på pappret jobbar jag. Så det skulle kunna gå då ändå om det nu går.. Har skickat till försäkringskassan.. Lättare att få ett riktigt svar. ?? Tack för ditt svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *