Min familj, Vardagen

Försäkringskassan fixar kvalitetstid för oss.

Vilken perfekt dag att vara ledig på.. För första gången på hela sommaren har jag kunnat sitta ute i solen och har faktiskt blivit lite solbränd.. Barnen har lekt fint tillsammans vilket även det har varit ljuvligt.. De har lekt i flera timmar med Aquaplay och jag har suttit i en solstol på trädäcket.. Precis så det ska vara. Jag njuter!!! Tänk att vi ska ha dessa strödagar varje vecka nu under ett år!!!

På fredag startar Daniel sin period med föräldralyxdagar.. Jag sparar mina till våren. För ni vet väl att sen vi fick veta om Försäkringskassans nya regler gällande föräldrapenningen fick vi lite brått att plocka ut våra färäldradagar så därför ska vi leva ett lyxigt år med mycket ledigt med våra flickor.. Daniel kommer vara ledig en dag i veckan och vissa veckor hela veckan nu under hösten. Till våren kommer jag att vara ledig två dagar i veckan under hela terminen.. Känns så bra fast att vi först blev förfärade när vi insåg hur många dagar som kunde brinna inne..

Idag har jag planerat och räknat ut så att alla dagar räcker och att vi inte tänkt fel i vår planering.. När jag lagt in alla dagar så har vi fortfarande 10 dagar kvar att lägga ut under året för att inte förlora nån dag.. Ändå skönt att ha några dagar att spela med under året ifall det skulle behövas..

12 reaktioner på ”Försäkringskassan fixar kvalitetstid för oss.

  1. Hur länge får man spara de dagarna? Melina är ju född 2015 och vi har nog en massa dagar kvar på henne. Är de borta nu? Tur jag har dig som ofta ha koll ?

  2. Den dagen Melina fyller 4 år försvinner de dagar som överstiger 96 dagar. Så det gäller att plocka så många som möjligt innan. Du kan ta helger om du inte kan vara ledig i veckorna.

  3. […] Jag började studera när Elin var ca 1 år gammal. Jag var föräldraledig med henne på halvtid och studerade halvtid på distans. Daniel kunde vara hemma halvtid med Elin vilket gav även dem en mysig tid tillsammans. När Elin sen var 1,5 år skolade vi in henne på förskolan. Men eftersom jag fortfarande studerade på halvfart kunde jag styra min tid med hämtningar och lämningar.. Även sista året var jag hemma och föräldraledig med Elin. Detta var ju försäkringskassan som ”tvingade” oss till detta. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.