Lekar till festen, Tävlingar

Förslag på lekar till festen

Igår fick vi tävla i olika grenar hemma hos Roger.. Det var både lagtävlingar och individuella.. Här kommer de olika grenarna..

Först fick vi alla välja mellan två olika spik. En lång och tjock eller en kort och smal. Du skulle välja två varianter.. Två tjocka, två smala eller en av varje.. Vad de skulle användas till fick vi inte veta.. 

1 Första leken gick ut på att blåsa upp varsin ballong och knyta runt sitt ben. Tävlingen gick ut på att smälla de andras ballonger och hålla sin egen hel genom att trampa runt i ett begränsat område. 

2 Här var det dags att visa sina snickarkunskaper. Vem kan slå i sitt spik med så få slag som möjligt. I tur och ordning fick vi slå vars ett slag. Nuddar man spiken så har man använt sin tur även om du spikat men missat helt så räknas det som ett slag. (Här har man fördel om man valt ett smalt spik)

3 Som nr 3 var det fotbollskrocket. Samma regler som för vanliga krocket men att man sparkar en boll genom bågarna. Detta var en lagtävling.

4 Nu känner det att vara pricksäker.. Här skulle vi kasta sex bollar i tre olika tunnor. Tunnorna var i olika storlekar och gav poäng, 10, 20 och 30 poäng.

5 Här har vi fem tärningar som vi kastar två gånger. Högst poäng vinner

6 Nu ska man uppskatta tiden. Vem lyckas avgöra när den rätta tiden är inne? Tex bestäms att klockan sätts på 34 sek. Då ska man innan klockan ringer räcka upp sin hand. Närmast vinner.

7 Då var det dags att använda det andra spiket. Här är det till fördel om du valt ett tjock spik. Nu ska man få ner sina motståndares spik. Det gäller dock att ha kvar sitt eget så länge som möjligt. Får nån ner mitt spik är jag ute. 

5 reaktioner på ”Förslag på lekar till festen

  1. Jag älskar att leka.. Visst jag kom sist i gårdagens tävling men jag vann i fredags iaf haha.. Jämnar ju ut sig.. Att göra bort sig?? Inte då det är ju att man bjuder på sig själv. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *