Plantering, Vardagen

Gurkorna flyttar ut

Ni som följt min blogg vet att jag började olda gurkor rätt tidigt i år. Lite för att jag tycker det fungerar bäst så här års.. Jag brukar få störst skörd när jag börjar i god tid.. Så jag sådde lite olika grönsaker tidig i vår och nu har det både börjat blomma och växa ut frukter.. Ja det är främst gurkor som växt till frukter.

Gurkplanta som bär frukt
Liten gurkfrukt

Än är inte frukterna så stora men de växer för var dag..

Gurkorna flyttar ut

Idag fick mina gurkplantor flytta ut i växthuset för att fortsätta växa och ge frukt. De är ju som ogräs här inne och växer överallt.. Så nu när vi har ett växthus är det lika bra att de får flytta ut där.. Det är ju trots allt vår nu. Vi har även planterat paprikor och tomater där.. Så det ska nog bli goda sallader i sommar.

gurkorna flyttar ut
Det växer i växthuset

Nu hoppas vi bara att gurkorna överlever och att vi inte flyttade ut dem för sen eller för tidigt.. För sent för plantans skull och för tidigt för utetemperaturens skull.. Det är ju en del som måste klaffa..

Men säga vad man vill jag tycker blommorna är så fina och dekorativa. Frågan är om jag måste fortsätta polinera även i växthus som vi har öppet lite då och då dagtid.. Det blir ju inte lika smidigt att polinera nu när gurkorna flyttat ut.

Här ska det växa paprika är tanken. Ja även tomater om vi har tur..

Jag är så nöjd med vårt lilla växthus.. Ska bli så roligt att följa våra odlingar i sommar.. Sen har vi även sått i pallkragarna så de är redo för sommaren.. 

 

4 reaktioner på ”Gurkorna flyttar ut

  1. Så fint växthus!
    Jag sådde gurkor förra veckan och kommer inte våga plantera ut någonting förrens i början på maj. =)
    Så just gurkorna blir det nog en sen skörd på. Men paprikor och tomater har vuxit till sig bra.

    1. Nä det är en risk att sätta ut för tidigt. Sparade faktiskt en planta inomhus.. Så får vi se.. Kul är det iaf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.