Vardagen

Helg ägnad åt Alicia

Har er helg varit bra? Sommaren kom åter på besök och med riktig värme dessutom.. Det gäller att ta vara på alla solstrålar så vi klarar den långa mörka vintern. Det har vi verkligen gjort denna helg.. Den har varit sjukt intensiv men så härlig.. Hela helgen har egentligen enbart handlat om Alicia.. Ja faktiskt fast på olika sätt.. Alicia som är Isabells bästa kompis fyllde 8 år i veckan och detta har vi firat i tre dagar nu..

Unicornkalas för kompisarna

I fredags var Isabell bjuden på barnkalaset.. Det började 18.00 så det var snabba ryck efter jobbet för att hinna med.. Men hon var taggad för fest redan kl 17.. ?

Under tiden som de kalasade passade vi på att göra langos på vår Muurikka.. Det var premiär så vi var lite osäkra på resultatet.. Men det blev minsann en riktig höjdare..

Jag hade gjort degen och kavlat ut till lagom langos innan sen fryst in.. Sen var det bara att ta ut och lägga i heta oljan..

Vi gjorde langos både med gräddfil, räkor och kaviar men även med chokladsås.. Så goda..

När jag sen skulle hämta Isabell så hade jag och Helena bestämt att vi skulle ta Ett glas vin tsm för att pusta ut kalaset.. Men Isabell hade så ont i sin mage att hon bara ville hem.. Vi fick ta vinet en annan dag..

Släktkalas för Alicia

På lördagen bjöd Alicia in oss på sitt vuxenkalas. Det bjöds på brunch i soliga vädret..

Vi var dock sådana dryga gäster som inte gick hem. Det blev till att tända grillen och fixa hamburgare till oss alla och bubblet kom fram. Ja alltså när jag säger oss alla menar jag ju såklart Frimax gänget.. Övriga gäster hade mer hyfs att gå hem i tid.. ? Isabell stannade dock längst eftersom hon till och med sov över..

Men vem vill gå hem när man har det så trevligt..

Beddingebryggan

Grabbarna började även smida planer för söndagen. Vädret skulle ju visa sig från sin bästa sida så de planerade cykeltur med strandhäng.. Vi hoppade cyklingen men hakade på stranden..

Det var ganska mysigt trots all sand överallt.. Jag tycker stranden är mycket bättre i tanken än i praktiken.. Du får sand överallt. Oftast går det inte att bada för att vattnet är kallt eller icke inbjudande.. Men sällskapet gjorde det hela lite trevligare..

Minicity på Entré i Malmö

I present av oss fick Alicia ett besök till Minicity på Entré. Ett lekland där barn får kliva in i vuxenvärlden och leka rollspel.. När vi kom dit hade vi stället helt för oss själva hela första timmen. Helt underbart. Det var rent och fräscht och de höll hela tiden ordning i lekrummen.

Som brandmän fick de släcka eldsvåda i ett höghus..

Mitt favoritrum var helt klart mataffären.. Där kunde du ta en kundkorg och handla varor som man scannade i kassan.. Det kändes verkligen som på riktigt..

Efter att lekt oss mätta fyllde vi magen med mat från ChopChop innan vi åkte hem..

Så nog har det varit en intensiv helg alltid men samtidigt så underbar!! Nu är vi redo för en ny vecka med förskola, skola och jobb.. Jag ska faktiskt gå på kalas även i morgon då min skola firar att vi är 108 elever.. Skolan har aldrig haft så många elever sen den startade 1871.. Det är ju klart att det måste firas..

Nu tänker jag checka ut för ikväll!! Sov gott vänner..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *