Kalas, Kalasinspo

Kalvinknatet som barnkalas

Elin var ganska bestämd att hon ville ha Kalvinknatet som kalastema. Så mina tankar har hela tiden snurrat kring hur jag skulle få till ett coolt Kalvinkalas. För er som inte vet så är Kalvin en typ av maskot för Skånemejeriers mjölk och är en populär kossa bland barn. Han ordnar kosläpp och just Kalvinknatet. (ett vårspring för barn.) När Elin sa att hon ville ha Kalvinknatet som tema tog jag en chansning och kontaktade Skånemejerier för att höra om de hade något roligt att bidra med till kalaset. De var väldigt positiva och ställde upp direkt. Till kalaset bidrog de med chokladdryck, muggar, broschyrer och planscher. Resten fixade jag med färgerna svart och vitt.. Å en glasstårta..

DSC_0352
DSC_0348
DSC_0342
DSC_0349
DSC_0340

Kalvin-kalas för kompisarna

I söndags hade Elin sitt kalas för kompisar. Vi velade länge hur många kompisar hon skulle få bjuda. Men jag tycker att man inte ska bjuda för många utan hellre färre så hon hinner leka med alla och uppskatta deras närvaro. Denna gång fick hon bjuda fyra kompisar.. Lagom som fyraåring tycker jag.. Sen var även Isabell med på kalaset så de blev totalt 6 st. Precis lagom.. De lekte tillsammans hela kalaset. Hur brukar du resonera kring kalas??

20180617_120723482009290889606288.jpg
DSC_0358.JPG

 

Till lunch bjöd vi på pannkakor.. Det var klockrent eftersom det både är Elins favoritmat och andelen mjölk är ju ganska hög.. 😉 Det gick hem hos tjejerna..

Självklart har alla Kalvinknatkalas ett lopp att springa. Så även detta.. Men när man har kalas är det viktigaste att ha roligt!!! Vi började med en enkel uppvärmning sen fick de i tur och ordning springa en runda övriga stod och hejade på.. Självklart hade alla nummerlapp på sig.. En viktig detalj..

         

När man kom i mål fick man såklart en medalj.. Liten besvikelse var att den inte var ätbar.. Så det är att tänka på till nästa gång.

Svettiga och glada efter springturen var det läge att svalka sig lite med glasstårta.. Min Kalvintårta fick göra entré igen..

Kalvinknatet glasstårta som en ko

Kalaset avslutades med fiskedamm men där glömde jag/hade inte möjlighet att fotografera.. Förutom godispåsen fick de med sig muggen, medaljen och två häften från Skånemejerier.

Nu är det snart dags att börja planera Isabells kalas som äger rum i september. Det har hela tiden varit tal om djungelkalas men nu verkar hon ha ändrat sig till pyjamasparty igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.