Jobbrelaterat, Lina tipsar

Lärare på Instagram

Som lärare är man kanske så bra på att uppfinna hjulet flera gånger om. Vi utgår alla från läroplanen. Oavsett om det är grundskolan eller specialskolans eller någon annan läroplan så har vi ungefär samma innehåll att förhålla oss till. Ändå sitter vi och uppfinner hjulet och kommer på material till våra egna elever.. Men tänk ändå vilken kunskapsbank detta är. Så mycket tid vi kan spara genom att dela med oss till varandra. Jag har på senare tid sett att fler och fler lärare sprider sitt material och inspiration via Instagram. Hur bra är inte det?? Snacka om inspirationskällor.. Jag har börjat följa massa fina konton och fått enorm inspiration till min kommande klass. Det är inte helt lätt att hitta bra konto tycker jag därför tänkte jag här tipsa om mina favoriter..

Lärare på instagramLärare på Instagram

Min allra största favorit är Tanja som driver bloggen Storstadsmamman.com och instagramkontot: mittroligaklassrum  Hon är även grundaren till en Facebookgrupp I hjärtat av läraryrket som jag tycker alla lärare bör vara med i. 😉

Men det finns som sagt många fler som inspirerar så här kommer en lista på mina favoriter.

Hoppas ni har hittat några nya favoriter att följa som kan inspirera er lika mycket som jag har blivit.. Du kanske följer ett konto som inte finns med i listan. Berätta gärna det så jag kan hitta nya konto att följa..

27 reaktioner på ”Lärare på Instagram

  1. Jag tycker det äär jätte bra med lärare som inte endast följer läroplanen utan också kommer på lite egna ider och knep, det hjälper eleverna sååå mycket med att komma ihåg saker, och göra undervisningen till lite roligare, för ibland kan det bli rätt så enformigt.

    1. Ja alltså som lärare måste man följa läroplanen men hur man gör det är upp till varje lärare. Läroplanen innehåller krav som läraren måste följa och kunskapskrav som elever måste uppnå.. =)

    1. Lektion.se är en stor favorit hos mig med.. Finns mycket bra där.. Men lite roligt med trenden om Instagram nu.

  2. Vad kul när lärarna hamnar på samma nivå som eleverna, det får säkert fler att tycka det är kul att läsa sig till kunskap. Ibland hade det varit kul att vara tonåring idag 🙂 (Fast inte för länge) Älskar mitt vuxna liv hihi. Har inga som jag kan rekommendera än 🙂

    1. Visst ska lärarna vara på elevernas nivå detta var dock tips lärare emellan. För att inspirera varandra..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *