Isabell, Lina tipsar

Läsborgarmärket sporrar till läsning

Har du hört talas om Läsborgarmärket som man kan få gratis hos Akademibokhandeln? Jag kom i kontakt med det för nått år sedan och tyckte det var en riktig höjdare för att locka barn till att läsa. Det finns tre märken att samla till. Det gäller att läsa böcker som ligger på just ditt barns nivå. Det ska inte vara för svårt men inte heller för lätt.. För mig är det viktigt att de förstår vad de läser och inte bara att de rabblar bokstäver/ord.

Läsborgarmärket från Akademibokhandeln
Läsborgarmärket från Akademibokhandeln

Hitta din läsnivå för läsborgarmärket

De första fem böckerna som Isabell läste för att få sitt första märke började hon läsa förra året. Vi har inte varit så duktiga på att skriva upp böckerna i början och jag ställde som sagt lite krav på hennes läsning. Hon ska läsa så att hon förstår vad hon läser och gärna kunna återberätta böckerna hon läst. Dessa böcker som hon läste hade versaler och under kategorin Lätt att lästa. Flest böcker är från serien Klass 1b. Kan varmt rekommendera Helena Bross böcker. Jättebra böcker för barn i åldern 5-9 år.

Böcker av Helena Bross
Böcker av Helena Bross

Nu när hon satsar på röda märket har hon kommit in i en mer läsrutin. Hon läser varje kväll innan hon ska somna. Detta började hon med självmant vilket jag tycker är extra roligt. Hon läser och vi lyssnar. Ombytta roller mot förr.. =) Nu har vi dock höjt ribban lite. De fem böcker hon ska läsa för att nå röda märket innehåller gemener. Men det funkar bra även det. Dock är det även lite mer text i böckerna så det tar lite längre tid att läsa ut en bok. Men vi uppmuntrar till att läsa färre antal sidor och förstå vad hon läser än att stressa sig genom boken. Hon läser även samma bok flera gånger för att träna sin läsning.

Har du tips på en bra bokserie till barn i åldern 6-8 år? Utvidgar gärna hennes bokhylla mer fler lämpliga böcker?

4 reaktioner på ”Läsborgarmärket sporrar till läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.