Lina tipsar

Låt inte dina föräldrapenningdagar brinna inne!!!

Först nu ser jag att försäkringskassan går ut och informerar om deras ändrade regler gällande föräldrapenningen för barn födda 1 januari 2014 och senare.. De är ganska flitiga med att informera om saker på sin facebooksida men detta har jag inte sett tidigare iaf. Så de kanske fick nys om mitt inlägg som jag skrev söndags.. 😉 Här kan du läsa mitt inlägg om försäkringskassans nya regler för barn över fyra år.

Det kom som en chock för mig och för flertalet av dem jag pratat med.. Ja helt ärligt har jag inte pratat med en enda kotte som har vetat om dessa nya regler.. Jag vet inte heller när de infördes. Kanske var det vid årsskiftet 16/17. Men igår pratade jag med en mamma som har en son född 2016 och hon hade ingen aning hon heller.. Så nog har det varit bristfällig information alltid.

Vi har iaf sett över lite och kollat på rimliga dagar att vara lediga på.. Daniel kommer att ta en vecka ledig nu efter påsk men även klämdagar.. Det går även att ta ut lågnivå dagar på helgerna men det känner jag inte är rättvist mot barnen.. Jag vill använda dagarna för att ha dem hemma.. Men OM det blir så att vi måste välja mellan att låta dagar brinna inne eller ta ut på helgen så kommer helt klart helgen bli alternativet vi väljer.

föräldrapenning efter fyra års ålder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *