Reklam

Lavendla – Den nya tidens begravningsbyrå

Detta inlägg är innehåller reklam för Lavendla

Vi är inne i märklig tid. En tid vi kommer att läsa om i historieböckerna framöver. En tid där social distansering har blivit normen. Många tycker det är skönt med begränsningarna som finns i samhället just nu. Jag är faktiskt en av dem.

Digital socialisering ett bra komplement

Jag upplever även att det digitala har fått sig ett rejält uppsving och tekniska lösningar hittas för att möjliggöra social interaktion. Möten hålls digitala och även jag som lärare kan undervisa från mitt vardagsrum. För att inte tala om alla digitala AW som har skapats. De digitala AW har verkligen varit något som underlättat min vardag mycket. Som småbarnsförälder så är det inte jättelätt att ta ett glas vin på stan efter jobbet. Jag måste ta mig hem med bil och barnen behöver tillsyn. Men med digital aw kan jag sitta i vardagsrummet med ett glas vin uppkopplad i den sociala tillvaron och barnen sköter sig själva här hemma.. Perfekt!!

Jag tycker det är jätteskönt att man har dragit ner maxantalet på officiella platser och arrangemang. Det får mig att vilja besöka dessa platser ännu mer för jag vet att jag inte behöver trängas med andra. Däremot kräver det viss planering och förberedelser men det ser jag som halva charmen. Att planera och längta till saker och då veta att jag kan få njuta av det utan massa okända människor som trängs runt om mig. Så detta får gärna fortsätta även efter pandemin.

Alla restriktioner är inte lika bra

Men det finns en lite mer dyster sida på det hela. Det är inte alla situationer som har blivit till det bättre med restriktionerna som finns. Det finns många tillfällen då man faktiskt vill vara på plats och kunna bjuda in de man faktiskt vill utan att begränsas till 8-20 personer. Begravning är ett sådant tillfälle. Begravningar är faktiskt redan undantagna restriktionen med 8 personer och tillåter i dagsläget upp till 20 personer.

Men vem ska man välja bland sina nära och kära? Har inte alla rätt att få ta ett ordentligt farväl? Livets slutskede är slutgiltigt och väldigt känslofyllt därför är det jätteviktigt att det blir som man önskat.

När man förlorar en anhörig så ställs man inför många val och beslut man måste ta. Det är verkligen inte lätt när man samtidigt är i sorg. Därför är det bra att det då finns professionell hjälp att anlita. Lavendla är ett sådant företag som ser till helheten. De finns där genom hela processen.

Digitala begravning i pandemitider

Digitala begravningar

Lavendla är en begravningsbyrå som gör det svårare lättare och inte nog med det så erbjuder de även digitala tjänster. Kanske önskar du ha digitala möten med rådgivaren istället för fysiska i dessa tider.

Nått som jag verkligen tycker är super är den digitala ceremonin Lavendla erbjuder. Om du som gäst känner symtom och inte kan delta på plats kan du följa begravningen via deras livestream. Eller om man önskar fler besökare än de 20 som tillåts i dagsläget så kan denna tjänst vara ett bra alternativ. Kanske har man släktingar utomlands som inte kan komma till Sverige utan kan delta digitalt istället. Det tycker jag är ett jättebra alternativ och något som jag tycker man ska behålla även efter pandemin. Det gäller som sagt att dra lärdom av alla fördelar vi uppfinner i dessa tuffa tider.

Vi får dock hoppas att vi slipper använda deras tjänsten men när det väl blir aktuellt så vet ni vart ni ska vända er.

Lavendla sköter din begravning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *