Lekar till festen, Vardagen

Lekar för 40 års fest

I helgen firade vi Måns som fyllde 40 år och det firades med stort discoparty.

Jag var ansvarig för lekarna och som vanligt tog jag mitt största ansvar för detta. Jag har fått frågor på vilka lekar jag bjöd på så tänkte här hela med mig av mitt upplägg..

När gästerna kom fick alla en liten lapp att fylla i med This or That Vad väljer Måns.

Denna sparades för att sen under kvällen fråga Måns och på så sätt få facit.

Jag hade förberett olika kuvert med uppdrag lite i stuk som Bäst I Test och även använt den boken som inspiration.

Istället för BIT logga så hade breven bilder på Måns från olika år och händelser. Innan ett brev öppnades fick han gissa när och var bilden var tagen.

Första uppdraget var att skapa lag. I brevet fanns riktlinjer kring antal lag och regler för vilka som fick ingå i lagen. Inga gifta eller sambo i samma lag. Det skulle även vara ett rimligt antal i förhållande till övriga lag så samarbete mellan lagen krävdes. Måns fick samtidigt i uppdrag att blanda sig en drink.

Nästa uppdrag gick ut på att laget skulle måla ett porträtt av Måns. Men bara en i laget målade samtidigt och i 30 sekunder sen var det nästa mans tur. Mäkta imponerad hur snygga bilder det blev….

Vidare skulle bästa partybilden skapas. Ett krav var att Måns skulle vara med i bilden. Bilden skulle sen delas i eventet och få flest gillningar.. Även här var kreativiteten hög. Ett lag tog sig fria händer och kidnappade Måns. Andra tänkte att Måns som Måns och gjorde sina egna tolkningar..

Nästa lek var en mer långdragen lek då den skulle genomföras nån gång under kvällen. Det var nämligen ett hyllningstal till Måns. Sjunga, teater, dans eller tal eller låta kreativiteten flöda. Även här bjöds vi på helt olika fantastiska tolkningar.. Det blev dans, tal och teater.. 👏

Utslagsleken var att välja lägst antal hela makaroner.. Här lärde sig lekledaren vikten av lilla ordet HELA makaroner. Då vi fick halvor och fjärdedelar vilket försvårande mitt uppdrag något..

Men en rolig start på en fantastisk fest!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *