Graviditet, Lekar till festen

Lekar till Babyshower

Lekar till en Babyshower är ju ett måste.. Men ibland kan inspirationen och fantasin tryta.. Därför tänkte jag göra ett inlägg med lite olika lekar och tips på vad man kan göra under babyshowern för att roa både den blivande mamman och övriga gäster.

Låt oss börja.

1 SÄG INTE ORDET!

Som första lek när gästerna kommer är att dela ut ett halsband med förslagsvis en napp i ett snöre. Detta halsband ska hänga runt halsen under hela kvällen. Eller tills dess att någon tar det ifrån dig. Det gäller nu att vakta sin tunga. Bestäm ett ord som exempelvis BARN som man inte får nämna under hela kvällen. Gör man det får den som ertappar ta halsbandet från den som för sa sig.. Det gäller att samla flest nappar under kvällen.

2 SÄTT NAPPEN/BAJSEN PÅ RÄTT PLATS

Blindbock med babytema. Placera en napp i munnen på en bebis eller varför inte placera bajskorven på rätt plats i blöjan?? Inte tjuvtitta

Babyshower sätt bajs i blöjan

3 Räkna antal nappat i en burk.

Närmast eller exakta antalet vinner.

4 Mäta magen

Alla får uppskatta mammans magen med hjälp av ett snöre. Även mamman ska uppskatta sin mage utan att mäta. Närmast vinner. Mamman får även göra ett facit som används för kontroll.

5 Gissa barnmaten

Här finns det två variationer man kan göra..

5a Alla får varsin tallrik numrerade efter antal smaker. Alla får sen skriva upp vad de tror det är för barnmat. Ytterligare en svårighetsgrad är att lägga till vilken ålder. Försök hitta färger som liknar varandra för att göra det ännu svårare.

5b Ställ ut ett antal barnmatsburkar på bordet. Låt gästerna få ”bekanta sig” med burkarna. Säg inte mer än så. När leken börjar får de inte titta mer på burkarna utan ställ dem på behörigt avstånd så att de ändå ser burkarna men inte kan läsa på dem. Ställ frågor om burkarna. Exempelvis vilken innehåller minst salt? Vilken innehåller mest fett? Vilken är från 6 månader? Vilken har bitar i sig? osv. Uppgiften är att namnge rätt.

Babyshower gissa barnmaten

6 Namnge rätt bebis

Även denna lek kan man göra på olika sätt.

Alla gäster får ta med sig ett foto på sig själva som bebisar. Antingen kan den blivande mamman få gissa på alla foton själv eller så får även gästerna vara med och gissa. Här gäller det alltså att para ihop rätt bebis med rätt gäst. Tänk på att även fixa ett foto på den blivande mamman.

Babyshower gissa barnmaten

7 Babyshowerquiz

Om man har gått om tid så är det roligt med en frågesport med bebistema. Det kan vara frågor på kändisar och deras barn. Ta bilder på skådespelarna från Astrid Lindgrens alla filmer som vuxna och para ihop med rätt karaktärer från Astrid Lindgren. Gissa medelstorleken på bebisen. Populära barnnamn olika år. Klassiska barnboksförfattare. Förlossningsfakta. Fyll i barnsången. mm

Sen finns det vissa aktiviteter som inte är tävlingar men som ändå är roliga på en babyshower. Tänkte ge några förslag här..

1 Gissa bebisens ankomst

Skriv ut en månad och lå
t gästerna får göra små fotspår där de tror bebisen ska födas. Antingen om du har en stämpel eller om de bara skriver sina namn under respektive dag. Rama in i en fin ram.

Babyshower gissa datum

2 Det hemliga paketet.

Visst vill man att känslan av Babyshowern ska leva länge.. Därför är det roligt att låta känslan sitta kvar i ett paket. Ge den blivande ett paket som hon inte får öppna förrän efter ett specifikt datum. I paketet kan det vara blöjor med olika meddelande på.. Det fick jag i mitt paket. Jag kan ju inte skriva vad som väntar i Helenas paket då hon måste vänta till hennes bebis är 1 månad gammal. Jag får uppdatera mer då.. 😉

 

Babyshower hemligt paket

3 Photo Booth

Självklart vill man ju föreviga denna dag.. Ett klockrent sätt är att fixa en Photo Booth.. Jag tog en gammal ram utan glas som jag pyntade med lite Photo boothdekor. Sen även pinnar som kunde användas utanför ramen om så önskades.

Babyshower photo booth

4 En gästbok till bebisen

Gör en fin bok eller ta en färdig bok där gästerna får skriva några rader till bebisen. Där kan de även gissa vikt, längd och kön.

Babyshower gästbok till bebis
Vill du ha inspiration även till dekorationer och tips på mat att servera så rekommenderar jag dig att läsa mer i mitt inlägg Babyshower för Rosen och Dekorationer för babyshower. 

Lycka till med Babyshowern!

4 reaktioner på ”Lekar till Babyshower

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.