Lekar till festen

10 Lekar som underhåller på möhippan

När man planerar en Möhippa är det oftast fokus på stora och dyra aktiviteter. Å självklart ska man ha några huvudaktiviteter men ibland kan det vara roligt att varva in lite mindre aktiviteter och underhållande lekar mellan huvudmomenten. Jag tänkte därför ge några tips på aktiviteter som passar som tidsfördriv på möhippan men som samtidigt är uppskattat av alla deltagare.

 Femkamp utifrån bruden

Att göra en enkel femkamp som är personlig utifrån brudens egenskaper är aldrig fel.. Det visar bruden att du tänkt till lite extra. Man kan välja att sprida ut tävlingarna under hela evenemanget eller köra alla på en gång. Något att fundera över är hur poängen ska räknas. Lag eller individuellt? Ska bruden vara i ett eget lag och övriga i ett? Ska bruden ha hinder eller fördelar?

Några förslag på aktiviteter utifrån egenskaper. Välj de som passar din brud bäst:

1 Pussa Grodan – Hittat sin prins: Tänk dig blindbock. Rita en groda med pussmun på ett stort papper. Alla deltagare får måla läpparna med ett färgstarkt läppstift. (jag använde läppstiftsprover så att inte alla använde samma) Närmast grodan mun vinner.

2 Skjuta tvål – Pedant/gillar städa: denna tävling går ut på att skjuta iväg ett tvålblock så långt som möjligt. Ha en hink med vatten som du hoppar tvålen i. Håll tvålen mellan tummen och pekfingret och skjut iväg. Längst vinner.

3 Plankan – Gillar träning: Låt hela gänget göra plankan samtidigt. Den som klarar ligga längst vinner. Notera tiden om alla ska få poäng.

4 Sluka gräddbulle – Gillar baka: Händerna bakom ryggen och låt munnen jobba. Sluka en gräddbulle snabbare än din motståndare.

5 Knip ett mynt i rumpan – Ekonomisk: Nu gäller det att ta dig från punkt A till punkt B med en femkrona mellan skinkorna. Självklart med byxorna på.. 😉 Myntet måste landa på en exempelvis papptallrik. Om myntet tappas eller hamnar utanför plockas myntet upp och placeras på plats i rumpan igen och fortsätter slutföra tävlingen.

6 Godisrace – Något för gottegrisen: Använd kolasnören för att tävla om vem som kan svälja snöret snabbast.

7 ÖL/cider hävning – partyglad: Häv en öl eller cider på efter tycke och smak.

8 Rocka ringen – Rastlös eller energirik: Det gäller att få snurr på rockringen och hålla den i spinn längst tid.

9 Skapa något – kreativ: Antingen tillhandahåller du något material som ni kan pyssla med eller så får de använda naturen/material i omgivningen för att skapa något kreativt pyssel. Kanske med ett tema som kärlek.

10 Lägga pussel – smart/sinne för detaljer: Ta ett pussel (eller flera) som har ett lagom antal bitar. Det gäller att antingen i lag eller själv lägga det på kortast tid. Det ska vara pussel lämpade för barn.

För ännu fler tips på roliga aktiviteter som passar femkampen kan du hitta under mitt inlägg Tipspromenader med aktiviteter.

Tips på lekar till möhoppan

Aktiviteter under möhippan

Nu tänkte jag ge några tips på andra aktiviteter som kan passa under möhippan men som inte är tävlingar.

  • En uppskattas aktivitet är att alla gäster tar med sig en gåva som symboliserar den vänskapen ni har tillsammans. Det kan vara vad som helst egentligen. Det är alltså inte som man tvunget måste köpa utan det kan vara en tavla med en text som du själv gjort, ett paket lasagnekit, en vinflaska, en klubba, hårfärg. Det är alltså inte gåvan i sig som är viktig utan vad den representerar. Bruden ska sen gissa vilken gåva som kommer från vilken gäst. Inte helt enkelt men mycket roligt.
  • Låt bruden få använda sin kreativa sida och skapa en oljemålning på en canvasduk. Det kan vara utifrån tema kärlek eller något som symboliserar brudparet om 25 år. Denna sparas sen och ges under ett tal eller liknande under bröllopsfesten.
  • Ge bruden paket utifrån traditionen något gammalt, något blått, något nytt, något lånat.
  • Alla gäster på festen kan ha ett shotglas runt halsen (eller nära till hands). Om någon i gänget säger ordet brud (eller annat ord) under dagen får man ta en shot.
  • Photoshot med bruden. Låt bruden få ta tolv bilder i olika outfits/händelser utifrån ett passande tema som hör ihop med bruden. Ta bilder med bruden eller bruden ensam. Bilderna skapar sedan en fotokalender som kan med fördel ges som gåva under bröllopet. Då kan hon njuta av minnen från möhippan under hela året.

Jag önskar er en rolig Möhippa!

Kommentera gärna om mina tips har varit till nytta. Dela gärna inlägget för att fler ska få tips till deras hippor.

10 reaktioner på ”10 Lekar som underhåller på möhippan

  1. Åh vad många bra idéer. Är den enda av mina vänner som haft möhippa och det gick… sådär kan en säga. Ska lägga detta på minnet när det är min tur att planera. Tack för ett bea inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *