Elin, Sjukstuga

Mer än bara öron

Idag har jag varit hemma med Elin pga läkarbesök på ÖNH och audionomen.. Jag måste ändå säga att det har sin charm. Isabell har fått kortare dag eftersom hon inte behöver vara på fritids och båda kunde ta hem en kompis för lek på eftermiddagen..

Men hur gick besöket då??

Jo vi kom in nästan direkt till audionomen. Hon mätte med den vanliga OAE (eller vilken ordning bokstäverna nu kommer) Höger blev godkänd men inte vänster.. Sen fick vi gå in i ljudisolerade testrummet.. Här testades hörseln med hjälp av klossar.. Höger var inga problem men vänster visade nedsättning. Men vid ett annat mätinstrument så kunde snäckan kollas och den fungerade väl. Alltså beror hörselnedsättningen på vätska bakom trumhinnan eller något i hörselgången..

Elin var superduktig.. Gjorde alla tester utan problem.. Precis som hon brukar….. men fortsättning följer..

Sen hade vi en timmes väntan till nästa läkartid.. Vi passade på att fika lite.. Klart man ska belönas när man är duktig..

Väl inne hos läkaren igen fick vi bekräftat att höger fungerar precis som det ska men vänster sitter röret helt fel och fungerar inte alls. Trumhinnan var röd och indragen och öroninflammation bekräftades.. Första ordineringen var att avvakta tre månader för att sen ta beslut om ny operation. Men när jag påtalade att Elin har varit ”småsjuk” sedan i somras när röret började bråka så kom vi överens om att boka operationstid direkt men med en extra kontroll någon vecka innan. Skulle örat då vara jättefint med fungerande rör skulle operationen ställas in. Inte så troligt skulle jag vilja säga.

Eftersom det blev aktuellt med operation behövdes fler tester göras men här slutade Elin att vara medgörlig. Hon har ALDRIG satt sig på tvären men hon ville inte samarbeta när läkaren skulle lyssna på henne.. Jag blev så förvånad och paff.. Varför hon blev så har jag ingen aning om.

Efter läkarbesöket köpte jag och Elin paket till paketleken på julafton. Så kul att hon själv får bestämma innehåll i sina paket.. Å roligt för mig att inte veta innehåll i alla paket. Daniel ansvarar för Isabell och jag för Elin. Elin var jätteduktig. I år kör vi på lite nya regler. Vi köper 3 paket för totalt 100 kr. Sen hur de 100 kr fördelas är upp till var och en..

Isabell och Alicia har varit på kören och träffat producenten inför nästa veckas konsert i Ystad..

Själv avslutade jag dagen med ett dubbelpass på gymmet.. Först boxning sen cirkel. Fy F va jobbigt det var idag.. Tomatface jupp!! Så najs.. Nu mys i soffan innan John Blund..

2 reaktioner på ”Mer än bara öron

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *