Elin, Sponsrat

MilkHero Glasflaska med Temperaturindikator

Detta inlägg är skrivet i samarbete med EverydayBaby.se

Jag, eller rättare sagt Elin, har fått äran att prova en helt nylanserad nappflaska MilkHero Nappflaska från EverydayBaby.. Jag fick höra om denna flaska för ca ett år sedan och har väntat med spänning på deras lansering för den verkar så sjukt bra. Häromdagen fick jag hem den och Elin provade direkt.. Alla andra vällingflaskor kan slänga sig i väggen för denna är helt klart bäst..

Vad är det som är så speciellt med denna flaska då undrar kanske ni.. Jo det ska jag tala om.. För det första så vet vi alla att plast är skadligt och något man bör undvika. Varför ska då våra barn dricka ur en plastflaska? Det är mycket mer renligt och säkert med glas då det inte lämnar partiklar i maten.. Visst glas går lättare sönder än plast men denna flasta är gjord av borosilikatglas av bästa kvalitet som är både lätt och hållbart. Dessutom är flaskan täckt med en tunn silikonyta som skyddar mot eventuellt splitter om flaskan går sönder.

Dinappen är gjord av naturligt silikon och har ett anti-kolik ventilationssystem för att minska gas, kolik, reflux och kräkningar. Dessutom är den formad för att härma naturlig amning för lätt övergång mellan amning och flaska.

MilkHero nappflaskan finns i 3 storlekar, 150 ml, 240 ml, och 300 ml och 4 snygga färger, Turkos, Rosa, Grön och Blåbär/Svart. Vi valde såklart en rosa i storlek 300 ml.

En nackdel som jag ser det är att den inte går att tvätta i diskmaskinen. Jag tycker det har varit så smidigt med våra tidigare flaskor då vi plockar ner dem i beståndsdelar och slängar in i diskmaskinen men samtidigt tycker vi inte att de blir helt rena.. Denna blir ren direkt när vi diskar för hand vilket går fort att göra.. Så det är inga problem egentligen.

Men vad är då det unika med flaskan?? Jo den har en temperaturindikator som talar om om maten är för varm.. Ni kanske har sett mitt tidigare inlägg om Temperaturband som ändrar färg? Denna har samma funktion men här är det hela flaskan som indikerar..

Låt oss titta lite närmre på detta.. Jag fyller flaskan med vanligt vatten och ställer in i mikron i 1 minut. Vi brukar köra 30 sek på vår mikro men ibland glömmer vi att ställa tiden och den går 1 minut istället. Varning varning. Det blev för varmt..

Milkhero glasflaska med temperaturindikato
Milkhero glasflaska med temperaturindikator

Jag testade sen med vällingen och då i 30 sek. Jag märkte att flaskan ändrade lite färg men var ändå godkänd. Flaskan ändrar färg vid 40 grader. Jag smakade och den var lagom i temperaturen.

Milkhero Glasflaska från Everyday Baby

Elin älskar sin nya vällingflaska.. Den blev helt klart godkänd!!!

Jag har vetat om att jag ska få testa denna flaska ganska länge därför har jag hunnit längta och hitta perfekta användningsområden.. Ett var när vi var på resande fot som camping eller stuga utan mikro. Det är jättesvårt att få rätt temperatur när man kokar vatten på spisen tycker jag.. Hur vet jag när den är lagom?

Jag kan tänka mer barn som får ersättning så är det inte helt lätt att få rätt temperatur men med denna flaska vet du när det är säkert att ge ditt lilla barn mat..

Missa inte mina tidigare inlägg där jag tipsar om WaterHero som skyddar ditt barn mot varmvattnet eller SunHero som skyddar ditt barn mot solen..

1 reaktion på ”MilkHero Glasflaska med Temperaturindikator

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *