Elin, Resor, Sjukstuga, Vardagen

Olycksfågeln Elin


Elin startade vår resa med att besöka sjukhuset och gjorde ett besök under vår vistelse och avslutade resan med ytterligare ett besök.

Första besöket på Akuten fick hon göra när hon vaknade med nässelutslag några timmar innan flyget skulle lyfta.

Nästa besök gjorde hon på båten. Första dagen och första badet slutade med ett Jack i bakhuvudet..
Vi badade och hade jättekul när olyckan plötsligt blev ett faktum. Elin gjorde kullerbyttor och hamnade för nära poolkanten så det hördes en hemsk smäll. Jag var precis bredvid henne och tog upp henne ur vattnet. Tårarna sprutade och hon grät högt! Hon ville inte bada mer så vi satte oss i solstolen. Hon fortsätter att gråta och jag försöker trösta när jag tar handen om hennes bakhuvud i tron att finna en bula. Istället ser jag att hela min hand är blodig.. Elin har fått ett djupt jack i bakhuvudet och blodet rinner..

Jag tar Elin och springer ner till sjukhusavdelningen på våning 2 där vi får komma in direkt. En sjuksköterska konstaterar direkt att det måste sys men när läkaren sen kommer så ändrar han till att sätta häftklamrar istället.

Den synen och känslan när de häftar Elin kommer jag aldrig att glömma.. Elin skriker i panik när de häftar. Hon skriker nej.. sluta till slut försöker hon till och med på engelska och skriker STOP.. Blicken hon gav personalen efteråt var ren avsky.. Hon  blängde ut dem..
Lite antibiotika på såret och badrestriktioner så var vi färdiga..

Innan vi lämnade båten blev det återbesök  att ta bort klamrarna. Även denna gång var det mycket tårar och onda ögon men hon skötte sig så bra trots allt.

Inte lätt att få en rättvis bild men det har läkt fint iaf..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.