Högtider, Lekar till påsken, Okategoriserade, Tipspromenad

Påskjakt med både tipspromenad och skattjakt

Påskharen har kommit till Anderslöv och lämnat påskägg.. Men han hade gömt dem men lämnat spår för barnen att följa.. 😉 De fick vara med om både en tipspromenad och skattjakt på morgonkvisten.. Vem gillar inte att leka och utmanas i påsktider?

Ibland behöver man inte uppfinna hjulet helt själv utan kan ta stöd från andra som redan har gjort jobbet.. Så gjorde jag i år.. Det var faktiskt Tesse (Villaskogshuset) som tipsade mig om att Kalasguiden.se hade färdiga skattjakter och tipspromenader till påsken. Så det enda jag behövde göra var att skriva ut och sätta upp tipsrundan. Smidigt och enkelt.

tipspromenad för barn
Färdiga tipspromenader till påsken för barn

Lite kritik måste jag ändå lämna

Jag var inte helt nöjd med frågornas utformande. Det är en tipspromenad gjorde för barn men de har använt ett typsnitt som gör det minst sagt svårt för barn att läsa. Varför inte använda ett rent typsnitt som gör det tillgängligt för barn? Jag blev sugen på att göra ett eget material istället som är mer lättläst. Vi får väl se om jag gör det till nästa år. Hade det varit av intresse? 

Låt tipspromenaden börja…

Tipspromenaden gick över till skattjakt

När de gått färdigt tipspromenaden gick utmaningen över till en skattjakt som jag själv satt ihop.. De skulle leta vita lappar som för dem till olika platser i hemmet. Första platsen var trappan.. Sen skulle de krypa till badrummet. Nästa uppdrag var att borsta tänderna. 😉 Förena nytta med nöje.. ;P Sen började deras jakt nära sig sitt slut men innan dess var de tvungna att ta sig till några fler platser och hitta något vitt..

jakten efter påskägg
Åla till sovrummet
Titta i låda nummer 8..

Elin var nära att ge upp för hon trodde att de aldrig skulle hitta något ägg.. Men då hände det……. I låda nummer 8.

påskägg i lådan
Där låg skatten

Eftersom barnen badat i godis redan så tänkte jag att det vore klokt att satsa på något mer nödvändigt och nyttigt i påskäggen i år.. Isabell var i stort behov av pyjamas och Elin ”behövde” den söta klänningen från Newbie.. Sen trosor kan man aldrig ha för många av.. Men ja lite godis måste de ju få.. Så ett kinderägg toppade deras ägg..

Påskägg utan socker
Påskägg utan socker till barn

8 reaktioner på ”Påskjakt med både tipspromenad och skattjakt

  1. Nämen titta vilken rolig idé smart =D. Ja en nytändning kanske behövs minsann =D. Du har ju dock skapat dig ett mer namn än mig, tror inte jag skulle få med mig så många besökare =D

    1. Det undrar jag. Tror du är kanske ”känd” med sitt sweetwords också.. Men det är roligt med nytt

    1. Ja den uppskattades ordentligt här hemma. Kul.. Å ja de måste ju kunna läsa. Vilken nytta annars?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *