Experiment, Utmaningar

Platesspotting år 1

Kommer ni ihåg att jag började spana registreringsnummer den 27 april 2016? Det har nu gått ett år sedan jag såg första bilen med registreringsnummer 001. Snabbt där efter tickade det på med bilar upp till 003 samma dag och 004 redan dagen efter.

Maj och juni var de månader som gav flest bilar under månaden.. Maj 005-014 och april 015-024. Alltså tio bilar på en månad. 24 maj var även den bästa dagen under året. Så spottade jag 4 bilar på en och samma dag..

Sämsta månaden var helt klart juli där jag bara såg en bil. Men det kan också bero på att vi var utomlands nästan hela juli. 😉

Det har varit nästan uteslutande bilar som jag sett utom 067 som jag såg den 19 april. Det var faktiskt en buss.

Nu den 27 april 2017 har jag sett 68 bilar och spanar för fullt efter 069 ute på våra vägar..

Något som jag tycker är lite lustigt är att jag ibland kan spana in att det står en bil med ett visst regnr och tänker att när jag väl kommer till det nr så ska jag leta upp denna bil. Men oftast är det en annan bil än den tilltänkta som blir bilen jag registrerar.

Ja hur gör jag för att hålla koll på vilka bilar jag ser? Jo jag gillar ju statistik så jag noterar det jag känner kan vara användbart för att göra statistik av det hela.. Jag har en app i telefonen där jag noterar varje gång jag ser ett regnr. Kan se ut som följer:

  • 001 27 april 2016
  • 002 27 april 2016 buss (om det är en buss)

På så sätt får jag ut info hur lång tid det tar att hitta respektive nummer. Vilka dagar som ger bäst skörd. Vilken typ av fordon. mm..

Fler som håller på med denna lite udda hobby??

 

Bilnummerspotting eller platesspotting

6 reaktioner på ”Platesspotting år 1

  1. Vad roligt att du också gör.. Man måste ju börja någonstans.. Eller ja man måste ju börja på 001 så med tiden kommer även du i mål.. Du kanske till och med går om mig om något år eller så.. Kan vara roligt att följas åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.