festligheter, Lina tipsar, Recept

Poké Bowl för den trendiga

Godmorgon vänner!

Igår hade jag en supermysig kväll med finaste flickorna, Beckis, Helena och Malin.. Tanken var först ett trevligt besök till Pinchos men av olika anledningar fick vi ändra planerna till en hemmamiddag istället.. Men i mitt tycke blev det så mycket bättre.

När vi började diskutera vad vi skulle äta kom förslaget på Poké Bowl upp.. Jag bara va??? Vad är det??? Tydligen är det supertrendigt och jag fick erkänna min otrendiga sida som lantlolla som jag är haha.

För er som inte heller är med i trendkretsen så kan jag berätta att Poké Bowl härstammar från Hawaiiansk husmanskost och betyder typ dela eller skära itu.. Jag fick lite japanska känslor av maten. Det är en bas på ris, marinerad fisk, och grönsaker som läggs snyggt på ens tallrik..

Vi körde en bas på Sushi-ris som vi kokte enligt anvisningarna.. Glöm det inte för då blir det bränt.. # det lärde vi oss den hårda vägen. 🙂

Fisken i vårt fall var marinerad lax. Marinaden är gjort på japansk soja, sesamolja sesamfrön, chiliflakes och salladslök.

Som grönsaker hade vi bönor, mango, avokado, ingefära och cashew. Å två såser, chili majo och Wasabi majo..

Detta lär jag äta fler gånger.. Supergott..

poke bowl matinspiration hawaiianskt

Vi fick ju även ha lite gotte vid sidan av.. Så Helena gjorde sin supergoda dippa som är gjord på Philadelphia, lite Cremé fraiche, rödlök, rom, citron och lite peppar. Dippa med chips.. Mums..

Jag var även tvungen att köpa mina nya favoriter Smash.. Har du inte testat så gör det..

Tack för en mysig kväll tjejer!

8 reaktioner på ”Poké Bowl för den trendiga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.