Plantering, Recept, Recept: Tillbehör

Rabarbersaft in the making

Våra rabarber har växt i mängder de senaste veckorna. Vi ansar då och då och tar vara på det vi skördar.. Men idag tog jag ett rejält ryck och skördade nästan alla stänger.. Faktum är att rabarber växer som bäst när det är skördat.

Dra inte klippa

Visste du förresten att man ska dra upp stjälkarna med roten istället för att skära av nere vid roten. Om man skördar på förstnämnda sätter kommer det nya skott på samma ställe.. Klipper man av kommer det inte någon ny stjälk på samma plats..

Rabarbersaft recept
Redo att göra rabarbersaft

Rabarbersaft in the making

Dagens skörd ska bli rabarbersaft tänkte jag.. Hittade ett recept hos Pengarellerpyssel som jag tänkte testa.. Det behövdes 3 kg rabarber så det var bara att skörda för fullt.. Tur jag fick hjälp..

Rabarber
En av två hjälpredor

Sen ska 4 citroner skivas i och toppas med 3 L vatten och 50g Citronsyra..

Satsen ska sen stå i kylen i 1-2 dygn.. Nästa steg är att sila ut saften och tillsätta socker.. Beroende på hur söt man önskar men ca 100 g per liter saft. Rör runt till sockret löst sig. Lägg i plastlådor och frys in..

Jag ser framemot att smaka när den är klar.. Det känns som att den kommer bli som fläderstuk över den eftersom receptet påminner om mitt fläderrecept.

16 reaktioner på ”Rabarbersaft in the making

    1. Jag är egentligen inte jätteglad i pajer men blandas jordgubbar i så tycker jag om den. =)

  1. Wow, att skörda och fixa saft (eller någonting alls) i den här hettan är verkligen starkt gjort ? Hoppas att saften blev god ?

  2. Härligt med rabarbersaft. Är uppvuxen med rabarber i allt. Min mamma stoppade i rabarber i det mesta. Men det finns ju knappt nåt godare än rabarbersaft och rabarberkram med mera…mmm 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.