Lina tipsar, Vardagen

Se över dina avtal och spara pengar

Har du också en massa avtal som bara löper på månad efter månad, år efter år. Då gör du en lika dålig affär som vi. Man ska vara aktiv och ifrågasätta för att spara de där bäckarna.

Vi pratar ofta om att vi borde!! Men vi har svårt att komma till skott.. Det är egentligen först när man blir tvingad till något som man verkligen tar tag i det. Men varför??

Vi brukar irritera oss på att man som befintlig kund inte får ta del av erbjudanden.. Det är bara nya kunder som får de där riktigt bra pangerbjudandena. Men vi befintliga kunder klassas som fåniga förlorare som de kan tjäna pengar på..

Men egentligen har vi bara oss själva att skylla. Ni vet själva när man tecknat en ny tjänst och företaget inser att de kommer förlora en kund, då kommer alltid bra erbjudanden. Varför inte föregå istället?

Jag har nu sett över våra abonnemang och lyckats få ner priset på två av tre befintliga tjänster men valde att flytta den ena tjänsten till ett mer förmånligt avtal.

Elen bytte jag bolag och fick ner priset med nått öre. Kommer inte ihåg exakt nu.

Sen var jag i behov av en ny mobil då min gamla hade sprucken display.. Bara genom att kolla på mitt abonnemang så sänkte de månadskostnaden för samma mängd surf med 169 kr. Men när vi såg över det ytterligare kunde vi spara 400 kr.. Vilket blev motsvarande kostnad jag fick betala för min nya mobil.. Så jag fick en mobil utan att betala mer i månaden bara för att jag såg över vårt avtal.

Idag har jag varit i kontakt med Canal digital som vi har som tvoperatör. Vi har ingen bindningstid i dagsläget men genom att binda i 12 månader fick vi tre månader gratis samt Cmoretjänsten för 49 kr i tre månader. Eftersom vi inte vill byta operatör så kan vi lika gärna vara bundna och spara pengar..

Det känns bra när man får till en bra deal men i slutändan så är det ändå företagen som tjänar mest. Men vi kan ju se till att vi får ut så mycket som möjligt av det vi kan iaf. Många bäckar små..

Brukar du se över dina avtal och abonnemang??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *