Resor

Semestern startade med en chock

I ett års tid har vi längtat efter denna resa. Eller ja egentligen ännu längre då vi redan efter förra resan för 10 år sedan längtade tillbaka till Karibien. Nu sitter vi på flyget mot Orlando för att njuta av USA och Karibien.. Men resan höll på att få ett kort avslut.

Ca 4.30 vaknade Elin av en hemsk klåda på kroppen. Hon bad mig klia på hennes ben. Jag kände då några små typ blåsor och tände direkt lampan för att det inte kändes som det skulle. Då ser vi att hon har dessa blåsor på flera ställen på benen. Hon kan inte ligga still utan gnider sig mot allt och ålar rundor. Vi slängde in henne i duschen i ett försök att lindra men utslagen bara ökar i storlek och antal.

Första bilden på utslagen

En snabb googling tycker jag mig ändå kunna ställa diagnosen nässelutslag.. Eftersom jag har betapred hemma tänkte vi att vi lindrar det själva genom att ge henne medicinen men för att vara helt säkra så kontaktar jag kry.se Jag uppger händelseförloppet och skickar in bilder. Utifrån min beskrivning anser de att det är mer allvarligt än vad de kan hjälpa till med och hänvisas till närmaste vårdcentral. Men eftersom vårt flyg skulle gå bara nån timme senare så hade vi inte den tiden..

Nässelutslagen sprider ut sig..

Jag testar även att ringa 1177 för att höra vad de säger. De kanske kan hjälpa på distans men nopp även där var svaret att vi INTE fick flyga till USA utan att först kollat med akuten.

Halv sju sätter vi oss i bilen och kör mot Malmö akuten. Det är helt folktomt inne på barnakuten så en sköterska kollar till oss direkt. Hon ger Elin medicin men tror att läkaren skulle dröja.. Vi har inte den tiden.. 8.00 måste vi vara på Kastrup.. Sköterskan lyckades få tag på en doktor som snabbt men nogrannt undersökte Elin och satte diagnosen nässelutslag. Hon gav Elin ännu mer medicin på plats och även medicin att ha med oss på resan.. 7.40 lämnar vi akuten och kör vidare mot Kastrup..

Vi hann i tid!!! Där mötte vi upp övriga i gänget och kunde tillsammans ta oss igenom alla kontroller. Elin blev bättre för stunden och utslagen minskade men det var dock bara för stunden. De kom åter och jag är så glad att vi fick med medicin som vi kunde ge henne under resan.

Stackars farmor fick stiga upp i ottan och köra oss både till akuten och Kastrup. (Hade egentligen löst transporten på annat sätt) Så tusen tack för din snabba insats.

Första flygturen tog 1,5h till Frankfurt.. Nästan bara upp och ner kändes det som..

Nästa flygning var lite längre men ändå så smidig. Vi har tittat på film, gjort läxor, spelat, sovit och ätit..

Bubbel, Bloody marry och vatten samt en film till det.??

Snart landar vi i Orlando redo att starta vår semester på riktigt..

2 reaktioner på ”Semestern startade med en chock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.