Vardagen

Skånsk ordlista

Detta med språk och dialekter är alltid roligt tycker jag.. Eftersom jag är född smålänning och bott i Stockholm tycker jag ändå att jag har ganska bra koll på dialekter. Kanske inte dialekter i sig men slang som man dras med.. Skånskan har ju många uttryck som man kan ställa sig frågandes inför..

Jag hittade denna på facebook och var bara tvungen att dela den med er..

Hur många kan ni??

  • ​Abekatt
  • Schatte
  • Tannakrigare
  • Trolle
  • Ännaklämd
Dessa ord är nya för mig.. 

0 reaktioner på ”Skånsk ordlista

  1. Haha det var typ inget jag kände till, enda var väl tradig för att du lärt mig det 😛 Det är faktiskt lite intressant att det är inte förrän man flyttar som man märker vad som är speciellt för sitt ställe. I Umeå säger vi men sjå dig, lungen dig (beda), kan jag sno här, enkomt och jag ids inte är saker jag kommit fram till att är mitt egna lilla språk i Västerås 😛

  2. Ids är väl egentligen det enda jag känner igen av de ord du skrev.. Ofta förstår man ju när man får dem i ett sammanhang men lösryckt är det ju lite svårare..

  3. Där håller jag fullständigt med dig! Det är som på engelska, är det ord man är osäker på vad det betyder så förstår man ofta vad det betyder ändå tack vara sammanhanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *