Jobbrelaterat, Studier

Skolverkets webbkurser

Häromdagen såg jag min bloggvän Madeleine delade att hon gjort en webbkurs på Skolverket om programmering. Snabbkurs dessutom. Jag har nyss haft medarbetarsamtal där jag lyfte just önskan om fortbildning inom ämnet.. Igår började jag därför webbkursen och kunde idag slutföra den och få ett bevis i min hand..

Kursen var både givande och inte.. Jag fick testa på olika program för att programmera men även hur programmering utan datorer går till. Mycket går att göra ganska enkelt i klassrummet och mycket gör vi redan utan att vi vet om det.

När jag hade slutfört första kursen kunde jag lika gärna fortsätta så jag tog en kurs om likvärdig bedömning. Även den gick snabbt att göra. Några timmar så var beviset i min hand. Dock gav inte den kursen mig något svar utan skapade bara mer frustration över deras uppfattning om likvärdig bedömning som jag anser strider mot anpassad bedömning utifrån elevernas behov. Nationella proven ska väga tyngre och helst ska de rättas centralt. Men hur kan det vara likvärdig bedömning? Alla har inte samma förutsättningar att visa sina kunskaper i standardiserade prov. En skola för alla var det ja..

Men jag klarade iaf kursen trots min kritik och fick mitt bevis även här.

Så kan man också spendera en helg.. ?

2 reaktioner på ”Skolverkets webbkurser

  1. Så roligt! Funderar om jag också ska hoppa på den :). Jag började nämligen med en som jag insåg var kollegial efteråt ?. Så stängde ner den lite svårt att göra en kollegial om digitalisering ensam ???.

    Men du kanske vill göra den med mig? Så kan vi kanske diskutera frågorna via webben?

    Denna med likvärdig bedömning kanske är något för mig med. Är dock skeptisk jag med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *