Plantering, Sponsrat

Skörden är nära..

//Inlägget är skrivet i samarbete med Wexthuset//

Här dansar Herr gurka och hans bror

Det är så roligt att mina gurkor inspirerar många att själva våga prova att odla. För det är verkligen enkelt och roligt. Du kan nästan se hur de växer genom att titta riktigt noga på dem. Det var inte längesedan jag la ut mitt förra inlägg där jag skrev om Herr Gurka och hur den växte men sen dess har det hänt jättemycket. Den andra gurkan har till och med kommit i kapp lite.. Så roligt..

Gurkplantor inomhus
Det växer så det knakar

Vi valde att behålla en planta inne men resten flyttade vi ut till växthuset.. Även där har det exploderat när jag varit uppe i Örebro. Det växer flera gurkor och blommar för fullt.. Nu ser jag faktiskt en skillnad. Växthus är nog bättre och mer effektivt för rikligare skörd. Det kommer ge massa  gurkor där ute i sommar tror jag..

Väggväxthus

Inte den bästa dagen att ta fotografier då det ösregnade ute men en verklig bild med andra ord.. =) Men det hindrar inte för att frodas inne i växthuset.. Där växer gurkor, tomater och paprikor för fullt.. Det ska bli så roligt när allt står i blom och ger frukt..

Ja den kunniga ser kanske att plantorna har fått lite stryk men det verkar inte påverka produktionen på plantan och skönt är ju det.

Som ni ser så är det lite mer riklig tillväxt i växthuset.. Jag tror det beror på att de har större plats i jorden och kan gro på större yta.. Det påverkar ju såklart.. Jag kan föda Anderslöv med gurkor sen. =)

Ja även paprikor och tomater växer om än lite mer långsamt. Men jag förväntar mig inget annat. Gurkor är snabba men tomater ger ju skörd först i augusti nästan.

Lär dig odla

Brukar du odla?? Är du sugen på att börja så kan jag tipsa om en sida som heter Wexthuset.se. De har allt du behöver veta eller ha för att få en lyckad skörd. Varför inte spana in deras sida och låt dig inspireras och ta lärdom av deras kunskaper. De har även ett stort utbud av växthus om du vill så en större skörd i sommar. Fönsterkarmen är bra men växthuset är bäst.. =)

4 reaktioner på ”Skörden är nära..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.