Aktiviteter, Höst, Min familj, Vardagen

Svampjakt i skogen

Det har varit väldigt tyst här inne. Eller ja mest från min sida.. Bloggen går bättre än den någonsin gjort!! Märks att jag har lyckats bra med min SEO för gamla inlägg rankas högt på Google och genererar hundratals läsare trots att jag inte bloggat på evigheter. Det får mig ändå att bli sugen på att börja igen.. Men en vardag som består av jobb och vardagsrutiner är inte spec roligt att läsa om.. Därför skriver jag bara när jag har något särskilt att skriva om.. Som nu under höstlovet…

Svampjakt i bokskogen

Höstlovet är här och Corona präglar vår vardag.. Man ska undvika både det ena och andra.. Då gäller det att tänka om och tänka vad kan vi göra??

Jag och barnen som över hos mina föräldrar. Även barnens kusiner.. En perfekt aktivitet i dessa tider är att dra ut i skogen.. Så vi åkte till bokskogen i Torup.

Torup är verkligen anpassad för både stora och små.. Många lekvänliga platser och bra vandringsleder. Ibland kan det vara svårt att motivera barn att gå en runda i skogen. Men då har de här varit så smarta att de skapat en svampjakt. Barnen kan leta efter svampar som gömmer en bokstav. När alla bokstäver är hittade kan man urskilja ett ord!!

Önsketräd

Längs rundan finns även skyltar med en saga som är blandad med fakta och fantasi. Längs stigen träder man in i sagornas värld. Vid ett ställe fanns ett önsketräd. Höll man sin hand på trädet så kan man önska sig något..

Lekplats!!

I slutet av rundan kan barnen springa av sig sina sista krafter på lekplatsen..


För att inte tala om hur vacker skogen är på hösten. Alla höstlöv i dess olika färger!!!

2 reaktioner på ”Svampjakt i skogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *