festligheter, Högtider

Tårarna sprutade på midsommarafton

Midsommarafton är över för i år.. Men det är inte helt över förrän jag har bloggat om dagen.. Å vilken dag sen!!! Tårarna sprutade både en och fem gånger under dagen.. Som vi har skrattat!!!

En sillarumpa inleder

Vi började dagen med att ses ganska tidigt för att hinna äta allt vi planerat.. ? Så redan vid 12 startade vi med sillbordet.. Eller ja lite försenade blev vi för jag behövde byta min nyköpta regnkappa till en storlek mindre så Hanne fixade det på vägen hit.. ?

Kändes som en passande outfit till midsommar.. Men som tur var så slapp jag använda den igår.. ☺️

Nå tillbaka till sillen.. Tanken var att åka ner till dansen 14.00 i Beddinge men vi insåg ganska snabbt att det endast skulle betyda stress och det ville vi gärna undvika.. Istället valde vi att äta i lugn och ro..

Barnen tyckte det var okej fast påpekade ändå att det inte var någon riktig midsommar utan dansen. ?? Traditioner skapas fort!!!

Vi dukade upp ett enkelt sillabord med bara gosaker.. Ja även köttbullar, prinskorvar och potatis serverades men det stod på spisen.. ?

Vi blev som vi misstänkte riktigt mätta så vi behövde röra på oss.. Den traditionella femkampen kom väl till pass.. I år valde vi att dela upp lekarna i en för barndeltagande och en enbart för vuxna. Ni kommer förstå varför.

Det kommer ett inlägg med mer fokus på lekarna och deras regler senare så jag lägger inte fokus på det här..

Potatis på sked

Elin och Lykke var inte så leksugna eller rättare sagt var leksugna men på egen hand så de var inte med i våra tävlingar.. De lekte annat tillsammans istället..

Strumpbyxbowling

Penna i flaskan

Lekar mer för vuxna

Lägligt nog var det dags för barnen att få lite godis. De gick in och satt som ljus med sina godisskålar.. Då passade vi på att leka de lite mer ”barnförbjudna” lekarna.. ?

Jag kämpade och kämpade med att få sönder Hannes ballong men det var omöjligt… Grabbarna har nog övat lite i smyg för de smashade sina i en juck var.. Här kämpade jag mig svettigt.. Linus skulle visa vart skåpet skulle stå men inte ens han lyckades..

Enda sättet var att sitta på ballongen???

Denna lek var sjuk läskig men rolig.. Lite farlig när ballongen smäller då den snärtar på handen och gör ont i öronen.. ?

Ja som ni ser så blev det en hel del skratt.. ???

Maten hade nu även sjunkit ner lite i magen så vi fick plats för jordgubbar.. Mums…

Efter dessa var det dags för barnen att säga god natt och lägga sig.. Vår första plan var att tända grillen men vi insåg ganska snabbt att det inte skulle vara uppskattat av någon.. Istället dukade vi fram räkor, ostbricka, korvar och annat mumsigt!! Trots mättnadskänslor så gled det ner!!! Kvällen fortsatte med olika sällskapsspel.. Kampen mellan man och kvinna.. (Jäkla skitspel) ? och ryktet går..

Jag gjorde en teckning i ryktet går som jag tyckte var självklar.. Mina medmänniskor tyckte inte den var lika lätt att tyda..

Det set väl alla att det är Öresundsbron.. ??

Runt midnatt började även vi tänka på refrängen och gick till sängs..

Alla sover nu på morgonkvisten utom jag.. Varför ska jag alltid vakna så tidigt???

Hur var din midsommar?? ?

4 reaktioner på ”Tårarna sprutade på midsommarafton

  1. Haha vilka lekar ? måste lätt testa dem. Älskar du verkligen bjuder på dig själv här på bloggen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.