Bloggrelaterat

Tips: Tjäna pengar på din blogg

Idag fick jag upp i mitt flöde att det var exakt ett år sedan jag la upp ett tipsinlägg om hur du tjänar pengar på din blogg. Inlägget är högst aktuellt även idag. Det finns flera sätt hur du kan tjäna pengar på din blogg utan att du behöver vara en stor bloggare. Jag är långt ifrån en stor bloggare men får ändå en extra slant i månaden. Det är aldrig fel.. Jag vill dock betona att jag tjänar inte på allt jag gör på bloggen och det är långt ifrån alla länkar som är sponsrade..

Som ni vet så är jag noga med annonsmarkera mina inlägg och det är endast de inläggen jag tjänar pengar på. Jag märker mina inlägg med en bild som visar att inlägget är antingen sponsrat eller innehåller affiliatelänk.

Det finns olika sätt att generera pengar på.. Det kan vara klicklänkar där du får betalt per klick eller så är det länkar som ger betalt först när läsaren gjort ett köp. Vissa inlägg är själva texten sponsrad och man får betalt för att man skriver och länkar till ett visst företag.

Som jag i mitt tidigare inlägg hänvisade till finns det flera olika affiliatesidor som man kan anmäla sig på. Vissa enklare än andra. Läs mer HÄR.

Ett företag som jag inte tipsar om i mitt förra inlägg är Tourn.. Jag har varit medlem där lika länge som övriga men först på senaste tid som jag blivit aktiv på sidan.. Där kan man anmäla intresse till olika företag som driver kampanjer för att skriva ett inlägg utifrån deras önskemål. Du kan även själv prissätta dina inlägg.. Tänk på att ditt varumärke kostar så ta betalt!!!

Adtraction som jag tipsar om är det ställe som jag oftast får utbetalningar ifrån då de betalar ut redan vid 100 kr innan skatt.. En stor fördel då de flesta har en gräns på 500-600 kr efter skatt och då tar det ett bra tag att komma upp i en summa som går att betalas ut. Om man inte har en stor blogg med många köpglada läsare.. 😉

Oavsett vilken sida du väljer att registrera dig på eller om du väljer alla så är det viktigt att känna till att du måste betala skatt och arbetsgivaravgifter på det du tjänar men fördelen med dessa sidor är att de sköter allt åt dig. Det dras av direkt och meddelas till skatteverket.

tjäna pengar på din blogg

3 reaktioner på ”Tips: Tjäna pengar på din blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *