Lekar till festen, Tipspromenad

Tipspromenad till Halloween

Planerar du en fest till Halloween? Då kan jag rekommendera en lek som kommer passa festen, nämligen en tipspromenad med Halloweentema med aktiviteter. För vem gillar inte att leka på en fest?

Tipspromenad med aktiviteter går ut på att gästerna går en vanlig tipspromenad och svarar på frågorna. Det finns dock inget givet svar utan det är gästerna som är facit. De får helt enkelt gissa hej vilt vad de tror är rätt.

En fråga kan exempelvis vara:

Vem kommer först?
1 Pelle
X Sune
2 Arne

Efter tipspromenaden är det dags att rätta genom att gästerna får tävla mot varandra. Den som vinner tävlingen är även det rätta svaret.

Tipspromenad till Halloween

Denna tipspromenad passar bra till Halloween och är därför lite läskig men passar stora som små i sitt utförande. Den finnas att ladda ner på HÄR men du får själv skriva namnen på dina gäster.

Fråga 1 Vem är blodtörstigast?

Här ska de tre gästerna som står på 1 X 2 tävla om vem som kan dricka upp en Bloody Mary först. Det finns färdiga på burk att köpa.. Du kan sen välja om det ska tillsättas alkohol eller inte.

Tipspromenad fråga 2

Fråga 2 Vem sköter spindeln?

Göm en liten plastspindel i en stor skål med mjöl. Deltagarna ska ha ögonbindel och försöka hitta denna lilla spindel. Den om hittar den först vinner.

Tipspromenad fråga 3

Fråga 3 Vem balsameras snabbast?

Här kan du välja om det ska vara par eller endast en som utför. Det beror lite på hur många gäster du har på festen. Det går i alla fall ut på att en utförare ska linda in en annan gäst i toalettpapper. Den som först är inlindad i en rulle och som bedöms godkänt vinner. Det ska vara noggrant men snabbt. Hela rullen ska användas. Om du inte kör par på denna får en frivillig ställa upp som hjälp och bli balsamerad.

Tipspromenad fråga 4

Fråga 4 Vem är ett benrangel?

Alla har vi väl sett ett skelett? På nätet finns det olika bilder på ett skelett gjort av tops. Välj en lämplig bild och skriv ut som mall. De tre tävlande i denna övning ska lägga sina tops precis som på bilden. Snabbast vinner. Det går att avancera genom att bara låta dem titta på bilden 1 gång, 3 gånger eller hela tiden.

Tipspromenad fråga 5

Fråga 5 Vem är modigast?

Vem vågar ta en chili och äta? Det har ju blivit ganska så inne med olika starka chiliprodukter. Inte minst från Chili Klaus som har en uppsjö olika produkter. Varför inte köpa en påse chilikulor och lägga i en skål med kanske tre olika styrkor. Vem vågar ta en kula? Eller så har du tre kulor varav en är bara en vanlig kula utan styrka. Bestäm innan vad som gäller och vem som blir vinnaren. Den som vårar ta eller den som får en kula utan smak.

Tipspromenad fråga 6

Fråga 6 Vem biter till?

Nu gäller det att fiska upp ett äpple med tänderna i en skål med vatten. Det är minsann inte så lätt som det ser ut. Ha tre skålar med vatten och tre äpplen. Den som först får upp äpplet vinner.

Svarstalong till tipspromenad

Se den in action

Vill ni se bilder från när jag använde denna så kan ni kolla på mitt tidigare inlägg där vi firade barnens kusin. Då kanske ni även kan få lite inspiration till utförandet. Jag brukar tycka det är lättare att genomföra något när jag väl har sett det en gång. Inlägget hittar du HÄR.

1 reaktion på ”Tipspromenad till Halloween

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *