Elin

Var min oro befogad??

När jag var fyra år upptäcktes det på BVC att jag hade en synnedsättning och behövde glasögon.. Alltså är jag ganska van vid glasögon.. Vid 15 års åldern skaffade jag linser.. Vilken befrielse.. Efter det bar jag nästan aldrig mer glasögon.. 15 år senare tog jag beslutet att laseroperera mina ögon. Ett beslut jag ALDRIG ångrat.. Nu är jag ”fri” och kan se så fort jag öppnar ögonen…

När jag fick barn fanns oron att mina barn skulle ärva min syn.. Isabell klarade syntestet utan problem så jag kunde andas ut.. Isabell är ju Daniels tjej rakt igenom så oron där var inte lika stor som för Elin.. Hon har ju haft lite mer ”otur” med sina sinnen som rör i öron.. Hon är dessutom mer lik mig så jag har alltid varit orolig för just fyraårs kontrollen..

Elins hörsel har vi kollat flera gånger så den visste jag att hon skulle klara men syntestet oroade mig mer..

Alla språkliga kontroller klarade hon med bravur.. Även de fysiska som hoppa på ett ben och balansgången..

Sen kom hörseltestet.

Lätt som en palett för att citera Elin.. Det var inga problem.. Godkänt!!

När det var dags för syntest satt jag som på nålar.. Men även här briljerade hon visade en god syn där hon såg alla bokstäver på tavlan..

En orolig mamma kunde andas ut!!! Hon fick en okstämpel i rumpan!!!

Vad är nyttan med leksaken?

En annan sak som jag funderat på varje gång jag besökt BVC väntrum är nyttan av denna leksak.. Den är oregelbunden och inte alls logisk. Eller är det jag som inte förstår mig på den? Vad ska msn egentligen göra med den? Jag vill alltid sortera färger och storlek men hålen räcker inte till.. Det finns fler gula som inte finns på bilden..

6 reaktioner på ”Var min oro befogad??

  1. Så skönt för dig/er att denna oron nu kan lägga sig. Jag har själv haft denna typ av oro för en del saker man inte vill att barnen ska ha ärvt.
    Jag har aldrig sett den där leksaken, trots tre barn på BVC… kanske inte är mer syfte än att sätta pinnarna i hålen ?

    1. Man vill ju gärna att de ärver de bra sakerna och hoppar över de mindre bra.. Om man kunde välja..? Ja jag har ingen aning vad det är för nytta..

    1. Jag kan verkligen rekommendera det.. Så värt det!!! Gör ont i några dagar men sen har man full syn igen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *