Isabell, Vardagen

Vicka vicka plopp

Det är inte riktigt så det går till här hemma när det ska tappas tänder. Här är det mer.. Jag har en lös tand som jag inte vill röra.. Till slut åker den ut på alla märkliga sätt..

Isabells första tand hade vi stora planer för.. Den skulle ju bli till ett halsband precis som mitt.. Men det var nära att planerna grusades för tanden åkte in i dammsugaren.. Vi lyckades dock hitta den som tur var.. Men jag såg en tradition försvinna.. ?

Tandfen kom med halsband med första tanden
Halsband med första tanden

Tand två och tre var ganska smärtfria de åkte ut som de brukar utan några äventyr.. Vad jag kommer ihåg iaf..

Tand nummer fyra flög ut när hon borstade tänderna och höll på att försvinna även den.. Å japp sen försvann den.. Hon tappade den när vi var i Norge och hon var hos mormor och morfar.. De la tanden i en liten påse men morfar gick och plockstädade och troligtvis slängde påsen innan han gick ut med soporna.. Ingen tandfe här inte.. Så de köpte loss tanden istället.. Men några dagar senare hittade Emmeli påsen och tanden snyggt undanstädad så tanden har hittat hem.. ?

Dagens tand höll på att….

Isabell har haft en lös framtand ett tag men inte vickat i vanlig ordning.. En morot i måndags gjorde susen.. Den blev jättelös men att pilla på den är uteslutet.. I natt vaknade hon och sa att hennes tand var jättelös.. Å ja det var den verkligen.. När vi vaknade i morse frågade jag henne om tanden satt kvar. Vilket den gjorde enligt henne men det var inte riktigt sant.. Den fanns kvar i munnen men den satt inte fast längre… ?

Dags att ringa tandfen igen… Så var det det här med mynt.. Suck.. Har aldrig tior hemma.. Jag känner igen detta från tidigare gånger när jag efterfrågat om tandfen har swish.. ?? Ett tag hade jag en tia liggandes för just dessa tillfällen men den är ju förbrukad nu.. ?

4 reaktioner på ”Vicka vicka plopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.