Lina tipsar

Vimla, Redo för egen mobil?

När är det egentligen rätt tid att ge sina barn en egen mobil? Finns det olika steg i processen? Då menar jag kan de först få en mobil för endast spel och streamtjänster som barnkanalen och Youtube för att i nästa steg få eget mobilnummer? Eller är det bättre att få allt på en gång?

Vi har kommit till det läget att Isabell har fått en gammal men duglig mobil av oss. Den var till en början endast uppkopplad mot Wi-Fi och hon fick bara ha den hemma. Det är hennes ansvar att ha koll på den, var den är och att den är laddad. Det har ändå fungerat hyfsat bra!

Fördelaktiga priser lockar

Jag fick se ett erbjudande hos Vimla där vi kunde få prova ett abonnemang gratis i 3 månader och faktiskt tjäna 50 kr. Då tyckte jag det var dumt att tacka nej. Vi chansade och skaffade ett nummer med abonnemang till Isabell.

Nu kan hon ringa, sms:a och surfa med sin mobil var hon än är. Dock har vi fortfarande restriktioner på var hon får ha mobilen. Det är ingen leksak och hon har inget behov av den i skolan eller hos kompisar. Men som när hon exempelvis sover hos farmor eller mormor så är det bra att hon har sin mobil så hon kan nå oss eller vi henne. (Ja vi kan självklart nå henne ändå) Sen nyttjar hon ofta sin mobil för att ta saker i egna händer. Hon ringer farmor eller mormor för att få sin vilja igenom. ? Men även skickar sms och tränar på att skriva och stava..

Ändå rätt nöjd

Så faktiskt när jag tänker på valet vi gjorde så är jag ändå rätt nöjd med att ge henne ett eget nummer under kontrollerade former. Jag kan se allt hon gör (ringer, skickar och surfar) i Vimlaappen. Det är bra!

Sen även andra appar ser jag i min telefon vad hon gör. Nu är hon för liten för konton som Facebook och Instagram så det får hon inte ha men annat som spel.

40 kr eller helt gratis i månaden

Vill du ha gratis mobilräkningar?? Eller har du också ett barn i gränsåldern? Funderar du på eget nummer och vill prova så kan jag rekommendera att du gör det nu. Vimla fyller nämligen 5 år och har därför en kampanj just nu där du får 50% rabatt på alla abonnemang.

Du får ett nummer med en månadskostnad på 50 kr där det ingår 55 GB extra surf. Plus ny surf varje månad. Den surf du inte använder flyttas över till nästa månad. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid.

Går du dessutom via min länk får både du och jag (Isabell) 10 kr rabatt på fakturan så länge vi båda har kvar abonnemanget.. Tipsar du i din tur vidare får du ytterligare 10 kr rabatt per värvning. Värvar du 5 st har du gratis mobilräkning. Billigare än så går det inte att komma.

Jag vill dock understryka att det inte behöver vara enbart till ditt barn abonnemang gäller utan du kan skaffa detta till dig själv med. Egentligen är det vansinne att jag och Daniel inte har bytt men det beror på att vi har ett fel i vårt befintliga abonnemang som gör att vi har ett riktigt fördelaktigt abonnemang..

För att läsa mer och för att gå via min länk klickar du HÄR.

1 reaktion på ”Vimla, Redo för egen mobil?

  1. Ja vi är kluvna i denna frågan. Men vi har bestämt att Hampus ska få egen telefon den dag han ska börja gå till o från skolan själv.

    Hemma har de surfplattor att sköta som de får koppla upp till vårt wi-fi om de vill surfa. Men de får oxå hålla koll på var de är och att de är laddade. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *