Elin, Jobbrelaterat

Vobba som lärare

Som ni vet så har jag varit hemma med en sjuk Elin.. Hon mår lite bättre idag vilket är skönt men hon får vara hemma nån dag till. Så i morgon fortsätter Daniel med vabben.. Det finns vissa fördelar med att vabba ändå. Som i morse kunde vi ta sovmorgon och lämna Isabell när hon började skolan istället för 6.30.. Vi kunde gå dit och hem.. Eller ja Isabell sparkade och Elin åkte vagn. Lika så kunde jag hämta hem henne när skolan slutade.. Lite lyx måste även hon få känna..

Vobba som lärare..

Många har ju jobb där man kan jobba hemifrån och därmed kan Vobba men som lärare är det svårt.. Jag kan ju inte direkt ha eleverna här hemma.. Men idag kunde jag faktiskt vobba.. Jag hade ett videomöte i en nätverksgrupp som jag är med i kring tvåspråkighet. Eftersom det numera även går att koppla upp via skype kunde jag sitta hemma och vara med på mötet. Jättesmidigt!

Jag kunde inte låta bli att tänka att hur bildskärmen visar en sak och verkligheten en annan.. De i rutan ser ju bara min ruta och inte bakom skärmen. De hör ju inte heller eftersom vi har ljudet avstängt och kör på teckenspråk.. Tur var nog det. För tv stod på högsta volym kändes det som. Barnen var nyfikna och kom några gånger och skulle meddela att de gick på toa osv. När Daniel kom hem började han klippa gräs osv. Så ja ingen lugn ljudmiljö direkt. Men det var inget som mina kollegor på distans märkte av.. Vilket var skönt!! Det bästa av allt var att när mötet väl var slut så var jag hemma och kunde fixa med maten direkt.. Hade jag varit på jobbet hade det tagit mig en timme att köra hem. Så visst är det lyx att kunna jobba på hemmaplan även om det finns vissa störmoment. 😉

I morgon ska jag jobba igen som vanligt.. Gillar dock inte att jag verkar ha åkt på en förkylning för även jag är tung i huvudet och ont i halsen.. Jag har inte tid att vara sjuk nu så jag förtränger det mer än gärna. 😉

 

14 reaktioner på ”Vobba som lärare

 1. Skönt att få chansen att jobba hemifrån, även om det är tråkigt att din dotter är sjuk! Intressant med teckenspråk, skulle vilja lära mig det 🙂

 2. Så kul :D. Tänkte först hur lyckad du vobba som lärare, men fick nu svaret :D. Inspirerande, vi satt faktiskt idag på jobbet och diskuterade Leksand som du nämnde förut gällande att lära sig teckenspråk. Min ena kollega har arbetat som lärare på min sons skola tidigare så hon tog upp en familj som har barn bland annat i min sons klass. Föräldrarna är döva men barnen hörande, så föräldrarna hade gett personalen på sonens skola en kurs i teckenspråk.

  Jag skulle vilja lära mig, brukar kommunicera genom tolk med föräldrarna på föräldramöte, annars brukar vi chatta eller skriva på mobilen med varandra 🙂

  1. Va roligt och vilket sammanträffande. Teckenspråk är super att kunna oavsett hörförmåga.. Du får gå en kurs och lära dig. =)

 3. Smidigt att kunna vara med på videomötet idag då. Samt ja lite mysigt är det ju sådana ggr då man vabbar, dock då man vabbar längre stund så blir det lite pustigt =D

 4. Det är verkligen skönt med tekniken som gör att man får ett lättare liv ?
  Måste bara något som går nu. Tycker att nästan alla är mer eller mindre sjuka nu?

 5. Ibland kändes det lite orättvist när barnen var små och jag behövde vabba som fsk lärare när andra kunde välja att jobba hemifrån. Krya på er.

 6. Imponerande att du kunde ha jobbmöte trots alla dessa bakgrundsstörningar. Jag skulle blivit nervös att något barn började gråta eller att det bråkades…jag hade tryggat upp med tv/iPad men det kanske du gjorde? ☺️ Vab kan vara mysigt men inte om barnet har magsjuka eller är jättedålig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.