Husbilen, Lina tipsar

24″ och Mi TV stick Android till husbilen

Igår hade vi en riktig fixardag i Malmö. Vi åkte hela familjen för att kolla på betong och tv till husbilen.

Vi började med ett besök på Sydsten för att prata om betong till vårt altanprojekt. För att kunna avgöra vilken färg vi önskar fick vi åka ut till skateparken som ligger i Stapelbäddsparken i Malmö. En av Europas största skateparker.

Stapelbäddsparken i Malmö
Stapelbäddsparken i Malmö är en av Europas största skatepark

Efteråt åkte vi vidare för att köpa en tv till husbilen. Vi var på jakt efter en smartTV så att vi kan koppla upp på Wifi och streama det vi vill.. Vi vill ju gärna ha en liten tv men så bra som möjligt. Runt 22″ eller 24″. Vi insåg ganska snabbt att det inte finns 22″ i smartTV så vi siktade in oss på 24″.

Väl i butik så såg vi det magra utbudet av endast en 24″ i smartTV dock inget säljaren rekommenderade. Kostnad på 2990 kr.

Mi TV stick Android

Säljaren tipsade oss då om Mi TV stick Android istället. Det är en sticka som gör din vanliga TV till en smartTV. Den fungerar som en Chromecast fast du har allt i stickan och behöver inte skicka något. Finns även inbyggd Chromecast för att du fortfarande ska kunna skicka från din smarta enhet.

Du laddar ner vilka appar du vill ha, exempelvis Netflix, viaplay, Cmore osv. Du kopplas lätt in på dina konton med olika aktiveringssätt så installationen tar bara några minuter. Stickan kan du sen flytta mellan olika TV-apparater och du har tillgång till ditt utbud överallt.

Mi TV stick Android kostar 390 kr och finns att köpa på bland annat Netonnet.

Vi köpte såklart denna sticka.

Mi TV stick Android gör din vanliga TV till en SmartTV.

24″ Full HD-TV med dubbla HDMI-portar

Eftersom Mi TV nu gjorde vår TV smart kunde vi istället leta efter en vanlig TV som ger oss bästa kvalitet för pengarna. En HD-TV är ju något billigare och finns lite större utbud.

Så vårt val föll på en Philips 24″ Full HD-TV för 1690 kr.

Denna kommer bli perfekt för våra resor. Men även kvällar när vi vill stanna ute i trädgården och njuta av sommarkvällar. Jag vet inte hur många gånger vi redan har sagt ”Nu skulle vi haft en TV här ute”.

Nu ska vi bara hitta ett bra ställe att placera tvn i husbilen när vi inte tittar på tv..

1 reaktion på ”24″ och Mi TV stick Android till husbilen

  1. Så härligt att ni fick tag på en, och så smart sticka. Gällande tvn, vi har en i husvagnen uppsatt på väggen med sådant där stativ som man kan ”röra på”.på så vis kan den dels vara som en tavla när vi inte använder den eller reser, men även dras ut så den går att titta på i olika vinklar. Kanske är värt att kolla upp för husbilen med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.