Lina tipsar

5 tips att ge Kåvepenin till barn

Vi har tyvärr blivit ganska vana vid att ge medicin och Penicillin i detta hus. De flesta mediciner åker ofta ner utan några problem men Kåvepenin är inte alls uppskattat då det smakar fruktansvärt!!! Vad ni än gör, välj inte smaksatt!! Den är ännu värre!

Jag tänkte därför skriva ner några tips på hur det kan underlätta när era barn ska svälja Kåvepenin eller annan äcklig medicin.

1 Mitt första tips, och även mitt bästa tips, är det vi använder flitigast här hemma. Ta en sked med Ohoj Chokladsås som du toppar med penicillinet. Fungerar alltid.

2 Men skulle det mot all förmodan inte fungera med chokladsås kan jag även rekommendera vaniljglass eller ännu bättre GBs gräddglass med smak av Päron splitt. Ta en sked medicin och avsluta med en sked glass. Works like a charm.

3 Ett annat alternativ är att använda en doseringsspruta. Vi använder den främst till att dosera mängden men de gånger våra barn har tyckt om medicinen har de sprutat medicinen in i kinden. Så mitt råd här är att ta ditt barn i knät och spruta snabbt eller långsamt (beroende på barn in medicinen i kinden långt bak. Det jag ser som en risk här är att barnet kan kväljas eller rent av kräka upp medicinen igen.

4 Blanda ut Kåvepeninen i en annan vätska så som saft eller juice. Inte förstora mängder vätska bara, då ni späder ut effekten. Det jag tycker är viktigt är att man berättar för barnet innan att man har gjort det. Blanda gärna tillsammans med ditt barn så att de är medvetna om att det är medicin de dricker. Detta för att de inte ska få avsmak för det ni blandar med. Det kan vara så att det påverkar att de inte gillar saften eller juicen efteråt eftersom de förknippar smaken med medicinen. Sen tycker jag det är bättre att köra med öppna kort än att lura i medicinen.

5 Det finns även Kåvepenin i tablettform om det underlättar för ert barn.


fem tips ge kåvepenin till barn
#kåvepenin #tips #medicintillbarn #tipstillbarn

4 reaktioner på ”5 tips att ge Kåvepenin till barn

  1. Usch Kåvepenin är något av det värsta jag vet. Mina barn har dock reagerat dåligt på den de gångerna de fått de. Kastadkräkte varje gång oavsett metod och dos :/ men sån tur finns de andra penicillin ?

  2. Fy För kåvepenin, vidrig smak. Sist så sonen ”mamma jag tycker inte om det” protesterade lite men tog det ändå för jag fick förklara varje gång varför det var så viktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.