Lina tipsar, Sponsrat

Fotoböcker bevarar dina minnen

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Smartphoto.se

Julen närmar sig med stora steg.. Du kanske går i julklappstankar redan nu.. Du kanske har börjat, nästan klar eller inte ens tänkt tanken men oavsett kommer julen med stora kliv och innan vi vet ordet av det så är julen och tomten här.. Därför tänkte jag idag tipsa om några olika julklappar som alltid blir uppskattade.. FOTOGRAFIER!!! Jag lovar det slår aldrig fel!!!

I juletid är faktiskt den tid på året som jag framkallar flest bilder.. Inte bara till mig själv men även till andra. Foto är ett sätt att bevara minnen håller ni inte med om det??

På vilka olika sätt kan vi bevara dessa bilder och minnen då??

Jo min absoluta favorit är att göra en FOTOBOK.. Tänk dig en bok som du fyller med enbart dina egna bilder och små texter till varje bild.. Då har du något som du kan minnas tillbaka i men även dina vänner som kommer på besök kommer att vilja titta i dessa böcker.. Jag pratar av erfarenhet..

Jag har många olika fotoböcker..

Båda barnen har fotoböcker över sin uppväxt.. En bok för varje år. Detta startade jag med när de låg i magen. Så första boken handlade innehåller främst magbilder och har blivit som en gravidbok där jag la in Ultraljud, minneslappar från förlossningen och sådant. Allt som har med graviditeten att göra. Sen har det fortsatt med en ny bok varje år. De börjar med deras födelsedag och slutar strax innan nästa födelsedag tar vid. Varje jul får de sina böcker i julklapp.. En perfekt julklapp.

Men jag har även gjort över resor vi gjort.. Mer om dessa böcker kan du läsa om i hur jag förevigar mina minnen.

Har vi även gjort resan med andra så kan det vara en trevlig julklapp att ge bort till personer som varit med på resan..

Ett år, när modell för en dag var populärt gjorde jag en fotobok över vårt besök och gav i julklapp till min mamma och syster som också var med där.. Detta är verkligen ett kanonbra sätt att använda bilderna vi tog där. Annars hade de bara legat i en fil på datorn som vi aldrig hade sett på..

Det går helt enkelt att skapa en fotobok över alla bilder och minnen man har. Det är bara att skapa.. Det är ingen konst att skapa böckerna då Smartphoto har enkla verktyg som guidar dig i ditt skapande. Du kan välja mellan en uppsjö av olika design för din bok allt för att göra den så personlig som möjligt.

Ett annat sätt att sprida sina bilder är att skapa en fotokalender eller fotoalmanacka. Det ger vi varje år till mina och barnens mor- och farföräldrar. Det kan vara 12 månaders kalender med 12 bilder per år eller en almanacka där förstasidan är med personlig bild på barnen eller familjen vad det nu kan vara.. Nu ska jag dock inte avslöja för mycket för vem vet i år kanske vi slutar med denna tradition.. ;P (fast då hade det nog blivit ramaskri tror jag.. )

En annan sak som jag också brukar göra är att skicka julkort.. Då tar jag bilder på barnen och sen skapar julkort som släkt och vänner får hem i brevlådan.. Alltid uppskattat.. Årets kort är redan klart men jag vill ju inte spoila något så ni får se en bild från förra året..