Kören, Vardagen

Helga natt på Ystad Teater

Den stora stunden var inne.. Igår var det dags för Stjärnkören att vara med i den stora julkonserten Helga natt på Ystad Teater.. En stor höjdpunkt och en pampig upplevelse.. Samtidigt finns det en stor nackdel.. Den eviga väntan bakom scenen!!!!

I år var det andra året som konserten hålls.. Och eftersom den enorma populariteten har de i år ökat till två spelningar.. Både igår fredag och i morgon söndag..

Jag och Helena var bakom scenen igår för att hjälpa till men även för att jag kände att Elin som är yngst i sällskapet kan behöva lite stöd på kvällskvisten.. Som sagt både många timmar och sena småtimmar..

Genrep innan föreställningen

Vi fick veta att vi skulle vara på plats redan 16.30 för att repa med orkestern. Barnen satte sin sång direkt och var klara redan vid 17.00.. Sen började den långa väntan uppe i vår rum..

Stjärnkören rockar scenen

19.00 drog konserten igång men stjärnkören skulle först komma in i slutet av akt 1 det vill säga först klockan 20.00… Alltså ytterligare en timmes väntan.. Sen fick de komma in och sjunga en sång.. Mössen julafton. Alla var så söta möss.. Isabell var musmamma och Alicia musmormor.. De lyfte taket när de kom in på scenen. Vilken sång.. Isabell Alicia och två flickor till sjöng solo och vilken kraftsång de bjöd på..

Väntan fortsätter…..

Det blir sedan 20 minuter paus och väntan är sååå trist.. Barnen sysselsätter sig så gott de kan men klockan är mycket och tröttheten börjar smyga sig på…

Andra akten kör igång och även här kommer vi in först mot slutet så vid runt halv tio är barnen på scenen igen. Konserten skulle vara slut ca 21.20 men inte ikväll tydligen.. Lite felberäknad tidsplan..

Nå ja stjärnkören går in och sjunger två sånger och dansar ut med Tomten..

När klockan är ca 21.50 är det äntligen dags att gå ut på scenen igen och ta emot de enorma applåderna som publiken gav oss.. wow!!!!

5,5h lång väntan och ca 15 minuter på scenen men ett minne att bära med sig..

Ett önskemål från oss föräldrar bakom scenen (Och från barnen) är att de ska få befinna sig mycket mer på scenen istället för att vara uppe i rummet. Vi hoppas att det blir ändring på det till på söndag. Svårt att motivera barnen att vilja vara med annars..

På söndag ska jag dock sitta i publiken och njuta av mina barns skönsång framifrån.. Jag är så stolt över mina flickor!!!

De var verkligen supertrötta när vi körde hem igår. Elin somnade innan vi ens lämnat Ystad.. Isabell och Alicia höll sig vakna med fnitter och skratt.. Men innan Isabell landat på kudden så sov även hon. Å de sover än trots att klockan snart är 9.00.. ?