Kalas, Kalasinspo, Lekar till festen

Kalvinknatet blev tema till kalas

Idag är det exakt två månader tills Elin fyller fyra år. Därför går min hjärna på högvarv för att planera kalas och allt som hör till. Vilket jag självklart tycker är jätteroligt.. Det viktigaste är ju att barnen bestämmer ett tema sen får jag försöka fixa resten. I år blev det Kalvinknatet som inspirerade Elin..

Båda barnen sprang Kalvinknatet förra året och sen dess har det varit ett hett ämne här hemma. Isabell har faktiskt sprungit tre år i rad. Hon har faktiskt sprungit alla år som hon har fått lov att springa. Självklart är de anmälda att springa även i år. Elins andra år och Isabells fjärde år.. 3 maj ska de springa nere i Trelleborg..

Kalvinknatet fick bli temat

När jag frågade Elin om vilket tema hon ville ha på kalaset så var svaret givet. Kalvinknatet!! Oj ja utmana din mamma bara gör det.. Men samtidigt är det väl det som är charmen. Jag varit i kontakt med Skånemejerier så de kommer att bidra lite till kalaset men jag vet inte riktigt med vad än.. Det får jag veta den 3 maj. Men på deras hemsida kan man hitta lite inspiration på mat och lekar. Där hoppas jag få lite inspo.. Min tanke är att låta mjölken stå i fokus och eftersom Elin älskar pannkakor så kommer det nästan helt säkert serveras pannkakor på kalaset. Till efterrätt funderar jag på att göra en glasstårta som jag dekorerar med sockerpasta för att skapa en Ko.. Tar jag vatten över huvudet??

Kalas i svart och vitt

kalvinknatet kalas inspiration
Kalvinknatets färger får styra kalasets färgtema

Egentligen är det ganska enkelt tema för det är mest svart och vitt.. Så jag tänkte köra det som grund. Sen använda barnens gamla tröjor och medaljer som pynt. Det finns även massa figurer att skriva ut från Kalvinknatets hemsida som jag kan dekorera med. Så det kommer nog fixa sig..

Lekar till kalaset

Vilka lekar passar till ett Kalvinknat kalas?? Jo jag tänkte att de måste ju tävla eftersom det är ett knat ju.. Om de kan vara ute så är ju en stafett rolig..

Sen finns det ju även roliga saker att göra inomhus.

Vi får väl se hur kalaset formas i juni när det väl är dags men detta är mina tankar och planer i dagsläget iaf. Har du tips så får du gärna komma med förslag.

 

22 reaktioner på ”Kalvinknatet blev tema till kalas

  1. Åh vad roligt att planera inför kalas! Det går tyvärr inte att göra så långt i förväg med sonen. Han ändrar sig. Sist gjorde han det dagen innan kalaset!! Det fick vi förklara att det inte var möjligt. Alla dekorationer etc var ju redan färdiga. Vi hade Pokémontema sist men också där med lite extra svårt för mamman då det inte fick vara den vanliga söta gula figuren utan skulle vara de lite mer ovanliga och läskiga. Skriva ut och klippa och klistra alltså men det är ju sånt som är roligt också. Lycka till! Spännande att få lite grejer hemskickat att utgå från också.

    1. Jag känner igen det där med ombytligt.. Men samma som du så har jag sagt att det som är bestämt är bestämt. Nya ideer får sparas till nästa år… ?

  2. Åh, vad kul att planera barnkalas, kul tema:-) Kalaset kommer att bli toppen och jag tror att lilltjejen kommer att bli nöjd! ?

  3. […] var det som sagt i Trelleborg.. Vi var där i god tid för att jag skulle hämta ut min låda som Skånemejeriet ska bidra med till Elins kalas. Och visst fanns det en låda som väntade på mig. Fanns lite s?mått och gott i […]

  4. Vad driven du är som har pratat med Skånemejerier, wow
    Låter som en riktigt rolig planering, hoppas du kommer att blogga om det sen när det väl blir dags, alltid roligt med födelsedagskalas 🙂

    1. Tack.. Kalaset har ägt rum. Blev jättelyckat!! Nu är det djungelkalas som håller på att planeras för fullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *