Aktiviteter, Elin, Isabell

Livets museum på sjukhusområdet

Vi började dagen med ett besök på gymmet. Tjejerna fick vara hejarklack vilket gjorde susen för det tog minsann på krafterna under dagens cirkelpass. Skön start på dagen. Tanken var sen att vi skulle åka ner till Trelleborg och besöka museet och gå en rund i Askungens tecken. Men Isabell ville hellre att vi åkte till Lund för att besöka Livets museum som hon besökte tillsammans med mormor tidigare i veckan. Jag kan ärligt säga att jag inte var svårövertalad då jag också var sugen på ett besök där. Vi bjöd även med farmor på vårt äventyr.

Livets museum är ett medicinhistoriskt museum i Lund som berättar hur kroppen fungerar. Museet drivs av kulturen men på uppdrag av region Skåne.

Livets museum i Lund

Det bästa med detta museum är att besökarna får testa, klämma och känna samtidigt som de lär sig och tar sig igenom kroppens alla funktioner. För den som vill kan man läsa och fördjupa sig ännu mer i kroppen och medicinens historia. Det är just det som gör museet så tillgängligt och trevligt för både stora och små.

Testa dina sinnen

Testa ditt luktsinne med olika doftpennor.
Gör ett hörseltest och lyssna efter pip.

Det fanns även syntest och känseltest. Vi blev alla godkända som tur var men luktsinnet får vi nog öva upp lite mer för det var inte helt enkelt.

Lek doktor i utställningen

Längst in i utställningen fanns det populära lekområdet. Där kunde de leka doktorer med dockor. Det fanns röntgen och våg och stetoskop så det blev så verklighetstroget.. Tjejerna ville inte sluta leka..

Röntga och sen titta på plåtarna..

Sen fanns det så mycket mer än vad jag visat här. Jag kan varmt rekommendera detta ställe.

De har öppet tisdagar-fredagar 10.00-14.00 och söndagar 10.00-14.00 Inträdet är gratis. Plats: Lasarettsgatan 7 i Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *